Bár a környezettudatosság néhány évtizede része a közbeszédnek, maga a napelem nem vadiúj technológia. Az első napelemet már a 19. században (egészen pontosan 1870-ben) hozták létre, ez 1-2%-os hatásfokkal rendelkezett. Mint tudjuk, az utóbbi 150 évben a technológia gyakorlatilag minden területen óriásit fejlődött. S ha arra gondolunk, hogyan olvassuk most ezt a cikket (mobilon, tableten, laptopon, asztali számítógépen), láthatjuk, hogy olyan technológiát tartunk a kezünkben, amely 10 éve egyáltalán nem létezett még. Vagy ha igen, nem volt elterjedt. A napelemek területe sem kivétel a rendkívül gyors fejlődés alól. S ha napelem rendszer, akkor SolarEdge inverter.

solaredge

Okosnapelemek!?

A SolarEdge inverter képes arra, hogy egy okosnapelemes rendszert hozzon létre. Képes megoldást nyújtani olyan problémákra, amelyek eddig megoldhatatlannak tűntek: többirányú tájolás, különböző modulok használata, napelem-árnyékolás. Sőt, a rendszer (mint sok más okoseszköz) nemcsak rugalmas, de bővíthető is.

Mi teszi egyedivé a SolarEdge napelemes rendszert?

Lássuk a rendszer fő előnyeit:

– egy hagyományos inverterhez képest akár 25%-kal több energiát termel
– ezzel az egész tetőfelületet be tudjuk fedni napelemekkel
– igazán hosszú távra van tervezve: olyan megbízható, hogy akár évtizedeken át is ingyen termel elektromosságot
– ellenőrizhető és biztonságos: az okosrendszernek köszönhetően panelenként lehet mérni az energiatermelést
– a rendszer a későbbiekben rugalmasan bővíthető
– A SafeDC biztonsági funkciónak köszönhetően az optimalizálók – amíg nem termel a rendszer – 1 V feszültséget adnak le. Így a napelemes rendszer biztonságosabban működik, mint egy hagyományos inverterrel.

A modern SolarEdge inverterek hivatalos magyarországi forgalmazója a Wagner Solar Hungária, amely 2002 óta működik az országban családi vállalkozásként. A család minden tagja részt vállal benne, és rábízhatjuk a cégre a tervezés és a kivitelezés fázisát is. Sőt, a megfelelő napelemes rendszer, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerős szellőztető, pellet kazán kiválasztása mellett kulcsrakészen kaphatunk új rendszert új vagy régi ingatlanba is.

Miért fektessek be SolarEdge inverterbe?

Ha nagyon leegyszerűsítve szeretnénk kifejezni a különbséget, azzal kezdenénk, hogy a SolarEdge lényege, hogy minden egyes napelempanelre külön teljesítményoptimalizáló kerül. Így garantált, hogy az összes panel a legjobb teljesítményt nyújtja.

És mi teszi egyedülállóvá a SolarEdge technológiát a Wagner Solar Hungária forgalmazásában?

– Jelenlegi akciónk keretén belül 12 év helyett 20 év teljeskörű garancia minden inverterre (visszavonásig érvényes)
– automatikus értesítés (e-mail) leállás vagy hiba esetén
– beépített távfelügyeleti rendszer, amellyel nyomon követhető minden egyes napelempanel teljesítménye
– az árnyékolás miatti termelés kiesése minimalizálható
– árnyékmentes esetben is magasabb hozam érhető el
– teljes tetőfelületünk kihasználható kisebb és nagyobb panelek kombinációjával, így azokat a helyeket is tudjuk hasznosítani, amelyeket ezelőtt az árnyékolás miatt nem ajánlottak
– egy invertert is elég használni vegyes tájolású rendszer esetében is.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások