Az autós baba biztonsági eszközök fontosságát manapság már nem kell különösen hangsúlyozni, hiszen a gyerekülés használata régóta kötelező. Már felnőtt egy generáció, aki maga is gyerekülésben utazott.

A kicsikre kialakított speciális ülések újszülöttkortól használatosak egészen a 150 cm-es magasság eléréséig. Mivel azonban hatalmas különbségek lehetnek a gyerekek között, ezért nagy igény mutatkozott a különböző korcsoportokra tervezett ülésekre. A 18 kg súlyhatárig használható ülések a gyerekülések közül a legkedveltebb kategóriába tartoznak.

gyerekules

A tényleges testmérethez közel álló súlyhatárra tervezett ülések praktikus kialakításuknak köszönhetően kisebbek, mint a később ülésmagasítóvá alakítható, 36 kg-ig ajánlott típusok. Az autók belterétől függően ennek nagy jelentősége lehet, ha több ülést kell egymás mellé tennünk.

Újszülöttől 18 kg-ig használható gyerekülések

A KRESZ előírásainak megfelelően autós utakhoz a gyerekeknek autósülésre vagy ülésmagasítóra van szükségük, kis testméretük miatt ugyanis a biztonságos üléspozíció esetükben csak így érhető el. Az újszülött hordozó reális alternatívája az üléseknek. Ha nem sikerül kiválasztani az ideális gyerekülést, átmenetileg ez is helyettesítheti, idővel azonban érdemes dönteni az ülés típusáról.

Amennyiben az első napoktól kezdődően használható autósülést szeretnél vásárolni, válassz kisebb súlykategóriára tervezett ülést. A kis testméretű csecsemők esetén a szűkebb kialakítás biztonsági kérdés is. A szoros illeszkedés nagyobb biztonságot nyújt, mivel nem igényel többszörös párnázást, és nem veszik el a kicsi az öblös ülőrészben.

Első a biztonság

A gyermekek testfelépítésére aránytalanul nagy fej jellemző, nyakizmaik azonban nem képesek kezdetben az extra súly megtartására. Ezért az újszülöttkortól használható üléseknél a menetiránynak háttal való elhelyezés az elvárás. Izomzatuk csak így képes az utazás közben rájuk ható energiákat ellensúlyozni.

Ezek az ülések az első ülésre is elhelyezhetők, amennyiben a légzsák kikapcsolásra kerül. A kicsapódó légzsák ugyanis ütközés esetén sérüléseket okozhat. A népszerű gyerekülések a legújabb szabvány szerinti ISOFIX rögzítési rendszerrel és a plusz biztonságot adó támasztólábbal felszerelve is megvásárolhatóak a Baby Lion kínálatából.

Lionelo gyerekülés

A lengyel gyártmányú Lionelo 0-18 kg-os, I-es jelzésű ülései saját, központi övfeszítős, párnázott vállpántú biztonsági rendszere öt ponton védi a babákat. A dönthető háttámla és az állítható fejtámla is pontos beállítást tesz lehetővé. A használati időszak alatti súlykülönbségeket a kényelmes illeszkedés érdekében kivehető szűkítőpárnával lehet áthidalni.

A könnyen kezelhető ülések a baba neméhez és akár az autó színvilágához igazodó színekben is megvásárolhatóak. Levehető és kímélő mosással mosható légáteresztő huzatuk maximálisan gyerekbarát.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM