Megnyílt a Natura Hill Vendégház és izgalmas programokkal készül az ünnepekre.  A szobákból a Dunakanyarra, a szabadtéri, fűthető dézsából, valamint az ország legnagyobb természeti panorámájával rendelkező szaunájából pedig a Börzsönyre nyílik páratlan kilátás.

natura_hill2

Igazi öko szemlélet, a térség legnagyobb levendulaültetvénye, 8 különböző hangulatú vendégszoba és egy izgalmas gasztronómiai élményt nyújtó konyha. Ez csak néhány a sok csodából, mely azokra vár, akik pihenésük céljául a novemberben megnyitott vendégházat választják, mely gyöngyszemként bukkan fel Zebegény dombjai között. Egy fiatal közgazdász házaspár egyedülálló és megvalósult álma a Natura Hill Zebegény, ahol decemberben gasztroajándék készítő programokkal is készülnek. Mert nincs annál jobb, mint a Börzsönyben szedett csipkebogyóból készíteni a csipkebogyólevet.

PROGRAMOK:

December 5. – sütőtöklekvár készítés
December 6. – céklakompót készítés csillagánizzsal
December 12. – csipkebogyó bólé készítése, előtte csipkebogyó gyűjtése az erdőben
December 18. – habcsók készítés – saját készítésű, ehető díszek készítése a karácsonyfára

A programokat délután 2 és 5 óra között rendezik meg.

natura_hill4

Ahogy a világ halad előre és múlnak az évek, a vendéglátás és a turizmus is hatalmas változásokon megy keresztül. Egyre több olyan hely születik, melyek kialakításakor a tulajdonosok nem csak saját és vendégeik igényeit szeretnék maximálisan kielégíteni, de a természet és a környezet felé is ugyanilyen gondossággal fordulnak. Így tesz a Natura Hill Vendégház is, melynek minden szegletét a fenntarthatóság figyelembevételével tervezték.

A konyha azokból a friss alapanyagokból dolgozik, amelyeket a termelői piacon vagy a szomszédos gazdáktól szereznek be, de ezek nagyobb része a tavasszal kialakításra kerülő konyhakertben is megterem majd. Alapanyagaik nagy része amellett, hogy helyben terem, biodinamikus termőhelyről származik. Amit nem tudnak helyben megvásárolni, ott is törekszenek a bio és fairtrade hozzávalók használatára.

natura_hill1

Az épület kialakításánál elsődleges szempont volt az energiahatékonyság: házaik magas szinten szigeteltek; korszerű, de mégis természetes anyagokból épültek. A fűtést és a klimatizálást egyaránt geotermikus hőszivattyús rendszer végzi. Négy darab, több mint 100 m mélyre lefúrt talajszonda gondoskodik arról, hogy a mélyben uralkodó egyenletes hőmérséklet minimális energiabefektetéssel alakuljon át a szobákban a kívánt kellemes klímává. A mindig friss belső levegőről pedig hővisszanyerő szellőztető rendszer gondoskodik, így az értékes energia szellőztetéskor sem megy kárba.

Az apróbb részletekre is figyeltek. „Tisztítószereink könnyen lebomló természetes alapanyagokból készülnek. A beépített csaptelepek a lehető legkevesebb értékes ivóvizet használják, és a biológiai tisztításon átesett szennyvizet a későbbiekben mezőgazdasági célra újrahasznosítjuk. Az összes hulladékot szelektíven gyűjtjük, a növényi szerves anyagokat komposztálás után táptalajként juttatjuk vissza a természetbe” – mondta Hodik Adrienn, a vendégház egyik tulajdonosa.

natura_hill8

A Natura Hill Vendégházban minden a pihenni vágyók kényelmét szolgálja. 8 prémium lakószoba várja a vendégeket, ahol a cél a mai kor igényeinek megfelelő, modern, mégis időtálló enteriőr kialakítása volt, mely inspiráló, kreatív közegével újraértelmezi a falusi szálláshely fogalmát, ugyanakkor környezettudatossággal markánsan szövi azt át. A szobák mindegyike pont annyira más, hogy mindenki megtalálhassa köztük az ízlésének leginkább megfelelőt, de egyaránt visszaköszön bennük a birtok megnyugtató hangulata és erős kötődése a természethez. Egy azonban közös: a csodás dunai panoráma, melyet a hatalmas ablakokon keresztül naphosszat élvezhet az ember.

natura_hill10

Aki pedig egy kicsit aktívabb pihenésre vágyik, bőven élhet a térség adta lehetőségekkel. A környéken számtalan sportlehetőségből választhatnak a látogatók, a túrázástól a bringázáson keresztül a vízi sportokig. Lesznek a vendégházban gasztronómiai foglalkozások a séf, Gál Attila vezetésével, akinek nevéhez fűződik már egy, a Michelin-kalauz által is ajánlott étterem, így természetesen Natura Hillen sem adja alább. A látogatók részt vehetnek továbbá tematikus képzőművészeti, életmód, zenei és számtalan más hétvégi programon is.

natura_hill9

Egy hosszú nap után pedig mi sem eshetne jobban, mint egy nagy szaunázás a vendégház mögött kialakított pihenőházban, melynek ablakai az érintetlen Börzsönyre néznek, ahol ha szerencsés időszak van, a látogatók vaddisznókon és őzeken is legeltethetik a szemüket relaxáció közben. A szauna mellett számos masszázsprogramból választhatnak majd a pihenni vágyók, illetve akinek kedve úgy tartja, az ország legjobb természeti panorámájú fűtött dézsájában gyönyörködhet a kilátásban és a hatalmas levendula ültetvényben, mely egyedülálló a térségben.

natura_hill3

A Natura Hill az ország egyik legszebb pontján található. A meredek, eldugott, kanyargós hegyi út végén várja vendégeit a varázslatos vendégház. Ideje tudatosan pihenni!

A gasztrokurzusokra jelentkezni az adrienn@naturahill.hu e-mail címen lehet. Ára: 3.000 Ft / alkalom

Bővebb információ:

https://naturahill.hu/

https://www.facebook.com/naturahillzebegeny

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások