A Bács-Kiskun megyei TIT égisze alatt, a Városi Támogatási Program Kecskemét 2019 segítségével és számos együttműködő összefogásával egy 10 előadásból álló sorozatot indítunk „VELÜNK ÉLŐ MÚLT. TRIANON 100 ÉV ELTELTÉVEL” címen.

A mozgalmas és történelmi konfliktusokban bővelkedő korszakot (1908 – 1938) a téma elismert kutatóinak segítségével járhatjuk körül. A másfél órás előadások és a hozzájuk kapcsolódó irányított beszélgetések kéthetente, mindig csütörtöki napokon, 17 órai kezdettel zajlanak a TIT Székházának Kerényi József termében (Tudomány és Művészetek Háza, Kecskemét, Rákóczi út 2., bejárat a főtér felől). 

A nyitó előadást Dr. ABLONCZY Balázs, a TRIANON 100 Kutató Csoport vezetője tartja 2019. szeptember 12-én, csütörtökön 17 órától (Professzor úr tevékenységéről ITT olvashatunk. 

A díjmentes programok önkéntesen regisztrált résztvevői a kortörténet és problematika minőségi publikációit megjelentető Jaffa Kiadó a témához illeszkedő műveiből kedvezményt kaphatnak. Első előadónk három dedikált könyvének egy-egy példányát a jelenlévők között kisorsoljuk.

Egyúttal felhívjuk szíves figyelmét az e témakörben indított Valós-Ág Történelmi Klub Kecskemét Facebook oldalra, amelyen információkat, friss híreket, tudásanyagokat teszünk közzé.

Szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Hozzászólások