Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Székesfehérváron, a Városház Téren először rendezik meg vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t.

Street Food. Utcai étel. A világon mindenhol óriási népszerűségnek örvend ez a műfaj, hiszen a rohanó hétköznapokban gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy jövet-menet fogyasszunk el néhány falatot. A világ nagyvárosai közül leginkább azokban a legszínesebb a paletta, ahol több kultúra keveredése által áll össze az étlap, tehát ahol ugyanolyan kedvelt a vietnami pho leves, mint a hot dog, a kebab, vagy a gyorsan készülő sült tészták.

A street food kultúra ma már hazánkban is egyre inkább népszerű, ráadásul nekünk is van igazi hagyományos utcai ételünk, gondoljunk csak a sajtos-tejfölös lángosra, amely évtizedek óta így szerepel a köztudatban. Persze egyre több konkurense lett, még ha sokan elsőre nem is asszociálnak másra, mint a gyrosra vagy a pizzaszeletre, jóideje kiderült már, hogy ezeken túl is van élet, és a műfaj képviselői időről időre fesztiválokon is szeretnék bemutatni újdonságaikat a nagyközönségnek.

Székesfehérvár belvárosa, egészen pontosan a Városház tér ad helyet ennek a rendezvénynek, ahol 20 résztvevő ismerteti meg kínálatával a látogatókat. Kézműves sörfőzdék és borászatok kínálata mellett  ízletes falatokat is megkóstolhatunk: a grillszendvicsek, lepények rajongói, a barbecue húsok, kolbászok kedvelői is megtalálják a számításukat, de lehet tócsnit, sült burgonyát is majszolni, és természetesen nem maradhat el a kínálatból az utcai édességek kavalkádja sem.

Utcazenészekből sem lesz hiány, a székesfehérvári történelmi környezet remek hátteret nyújt a nyárvégi lazuláshoz. Ez a hétvége minden gasztrorajongónak kötelező program, hiszen ezúttal kényelmesen sétálgatva, ismerősökkel találkozva, csevegve és érdeklődve lehet végigkóstolni az egyébként többnyire rohanós étkezésekre ítélt finomságokat.

Kényeztetésünkről a következő kiállítók gondoskodnak: Apropó Wine Truck, Bandusz, Befaló Bill, Bigfoot Sörfőzde, Borellátó, Borkas, Che Che Bistrocafé, Csíki Sör, Domján Sörfőzde, Etyeki Sörmanufaktúra, Gelato Palota Ice Bar, Hagyományos Íz Varázs, HopTop Brewery, Kolbice, Koronás lepény, Kürtőske, Low Cost Gourmet Trailer, Neked csak Dezső!, Spritz Bar, Stari Kézműves Sörfőzde, Viktória Édesség, Waffel Land.

A székesfehérvári rendezvény remek ráhangolódást nyújt a hagyományos, őszi budapesti Street Food Show-ra, hiszen szeptember közepén 70 kiállítóval érkezik a tizedik, jubileumi fesztivál.

Bővebb információ a www.diningguide.hu weboldalon és a rendezvény facebook oldalán olvasható.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások