Zongorák tánca” címmel kerül megrendezésre Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, Várjon Dénes Liszt-díjas zongoraművész és Simon Izabella zongoraművész különleges estje november 20-án 19 órától az Óbudai Társaskörben. Az előadáson Várjon Dénes és Simon Izabella keze alatt szó szerint megelevenednek a hangszerek, ez alkalommal ráadásul két zongora egyszerre kel életre.

Magyar Kamarazenekar

A koncerten a Magyar Kamarazenekar közreműködik Bánfalvi Béla vezetésével. Az együttes kíséretében Mozart F-dúr Divertimento-ja, A-dúr szimfóniája és Esz-dúr kétzongorás versenye hangzik majd el. A közönség szem- és fültanúja lehet egy kortárs mű ősbemutatójának is, hiszen egy fiatal, tehetséges zeneszerző, Bánfalvi Zoltán Divertimento-ja ez alkalommal csendül fel először a nyilvánosság előtt.

banfalvi_belaBánfalvi Béla

Az előadás a Magyar Kamarazenekar szervezésében kerül színpadra, amelynek nem ez az első különleges produkciója. Bánfalvi Béla irányításával szinte minden alkalommal kitalálnak valami újat, valamit, ami a megszokottól eltérő. A hegedűművész szerint minden zenei műfajban, így a komolyzenében is rendkívüli túlkínálat van, amely sok esetben a minőség rovására megy, pedig a közönség igényli a magas színvonalú előadásokat, a különleges élményeket.

Simon IzabellaSimon Izabella

A Magyar Kamarazenekar ezért arra törekszik, hogy koncertről koncertre új ötlettel, változó repertoárral, egyedi produkcióval álljon elő, hogy felejthetetlen élményt nyújtson a közönség számára. A rengeteg hazai és külföldi felkérés, amely a zenekarhoz érkezik, az elégedett visszajelzések a szakma és a közönség részéről igazolják is e törekvések fontosságát.

A november 20-i egyedi estre jegyek kaphatók a helyszínen, az ismert jegyirodákban, és a Jegy.hu országos hálózatában.

Hozzászólások