A Városi Civil Kerekasztal minden évben megrendezi Kecskeméten a Civil Napot. Ebben az évben a Hirös Hét Fesztivál keretében 2016. augusztus 26-án került megrendezésre Kecskemét város Főterén.

 

civilnap01

 

A „Békás” Szökőkút melletti területen a hét szakkerekasztal hét sátorban mutatkozott be. A rendezvényt Mák Kornál alpolgármester nyitotta meg.

Megnyitójában elmondta, hogy fontos a város vezetése számára a civilek minél nagyobb jelenléte a város életében, és hangsúlyozta, hogy 2007 óta egyre szorosabb az együttműködés az Önkormányzat és a Városi Civil Kerekasztal között.

 

szervezok0

A program főszervezői

A Civil Napot Kertész Erzsébet (Egészségügyi Civilkerekasztal delegált) a Városi Civil Kerekasztal soros elnöke vezette. A hangtechnikát Somogyi Károly (Kulturális Civilkerekasztal delegált) társelnök biztosította. A szervezésben Rémán Csongor (gesztor), Horváth Lászlóné Kovács Terézia és Pálinkásné Kócsó Mária (Kulturális Civilkerekasztal delegáltak) vállaltak nagy szerepet.

A civil szervezetek bemutatták tevékenységeiket, amelyeket önként végeznek. Kulturális műsorokkal is kedveskedtek az érdeklődőknek és civiltársaiknak.

 

kulturalis02

A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre művészeti csoportjának műsora

Elkészítettük a Civilek tortáját és erdélyi ételeket is lehetett kóstolni. Egy nagyon hangulatos délutánt töltöttünk együtt. Köszönet minden civil szervezetnek a részvételért!

 

Kertész Erzsébet

Egészségügyi Civilkerekasztal delegált

 

Hozzászólások