Az Aladdin és a csodalámpával indul a kecskeméti Katona József Színházban a bemutatók sora, amelyet több izgalmas darab követ még ebben az évben. A Színházak éjszakája színes programjaival is várja nézőit a teátrum szeptember 21-én. 

Aladdin és a csodalámpa

A Bagdadi tolvaj Kecskemétre érkezik, első alkalommal szeptember 18-án 15.00 órakor. Színházunk a kedvéért – ahogy hallhatták-, már örökbefogadott egy papagájt a Kecskeméti Vadaskertből. A híres utcagyerek (D. Varga Ádám e.h.) ismét Jázmin (Märcz Fruzsina) kezére pályázik, vakmerően szembenézve a nehezített atyai (Kis Jenő) próbákkal. Teljesíteni természetesen csak a csodalámpa Dzsinnjének (Fazakas Géza) segítségével tudja.

A történet az igazi Ezeregyéjszaka világában elevenedik meg, ugyanis Mátravölgyi Ákos fantasztikus díszlet-és jelmeztervei a mesés Keletre repítik a nézőket. A Disney mesének köszönhetően elhíresült történetet Tóth Réka Ágnes írta színre, Drucker Péter szerezte hozzá a fülbemászó dallamokat, színpadra pedig az intézmény művészeti vezetője, Réczei Tamás állítja.

Ajándék és motiváció lehet a bérlet: Gyermek-és Családi bérletek a 2019/20-as évadban

Az Aladdin és a csodalámpa dalos mesét óvodai és iskolai intézmények számára kínáljuk gyermekbérletünkben, a Péter és a farkas zenés mesejátékkal együtt.

A bérletvásárlással évi két alkalommal tehetjük szebbé a kicsik hétköznapjait, hiszen a konstrukció előadásai kedd, szerda, csütörtök délután három órára ígéri a színházi élményeket. A két előadásra szóló gyermekbérlet ára már 2300 Ft-tól elérhető. 15 fő után egy darab ingyen kísérőbérletet biztosítunk.

Természetesen a családoknak sem kell kimaradniuk az évad gyerekelőadásaiból, számukra is kínálunk kedvező bérletvásárlási lehetőséget. A fenti két zenés mesejáték szombaton és vasárnap 11 órától látható ebben a konstrukcióban, és 2600 Ft-ba kerül. Remek iskolakezdési ajándék, vagy motiváció lehet számukra, így a tanév elején.

Színházak éjszakája szeptember 21-én

Idén sem maradhat el az ingyenes Színházak éjszakája a kecskeméti Katona József Színházban. Óriási akcióval és remek programokkal várjuk önöket a Kelemen László Kamaraszínháznak helyet adó Hírös Város Turisztikai Központban, szeptember 21-én, szombaton 17.00-19.00 között.

Itt is lehet bérleteket vásárolni:

50 % kedvezmény az 5+1-es típusú bérleteknél, erkélybérlet vásárlása esetén.
20 % kedvezmény a szelvény- és kamara/Ruszt József Színházi bérletre!

A magyar dráma napján megvalósuló rendezvényen a Kamaraszínház előterében és a színpadon is készülünk programokkal. A kisebbek már öttől kiszínezhetik az Aladdin produkció jelmezeit, fotózkodhatnak jelmezben, és Märcz Fruzsina segítségével Jázmin hercegnővé varázsolódhatnak. A szlogenünket megidézve, Urbán Richárd egyetemi hallgató vezetésével számos társasjáték várja a család apraja-nagyját az est időtartama alatt.

A színházterembe 17.00 és 18.00 órától indulnak a csoportok – a házigazdák Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek lesznek -, ahol is ízelítőt kaphatnak a nézők az évad előadásaiból. Láthatjuk Decsi Edit-Koltai-Nagy Balázs kettősét A pillangók szabadok című romantikus vígjáték részlete után bepillanthatnak a Liliomfi produkcióba, ahol Hegedűs Zoltán, Decsi Edit, Lakatos Máté, Kelecsényi Anna e.h., Kovács Martin e.h, Váry Károly játékát láthatják, majd Danyi Judit és Aradi Imre az Állami áruház retro-operettből éneklik el duettjüket.

Lesz „Nyílik az ajtó” játék, és nem maradhat el a Varázsoljunk a fényekkel programelem sem. A Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutatójával zárul a színpadi programok sora.

Fontos, hogy a színház portáján, az 501-170-es telefonon előzetes regisztrációval jelezzék részvételüket!

 

 

 

Hozzászólások