Az adventi vasárnapokon szeretetebéddel várják a rászorulókat a Városháza udvarán Kecskemét tisztségviselői, a történelmi egyházak képviselői és a civil szervezetek önkéntesei. A Szociális Közalapítvány szervezésében idén negyedik alkalommal kerül sor az adventi ételosztásra, ahol az étkeztetés mellett lehetőség van a feleslegessé vált ruhaneműk, játékok leadására is.


Mák Kornél alpolgármester úr a sajtótájékoztatón összegezte az adventi vasárnapok szeretetebédjének történetét. Már negyedik éve a város, a történelmi egyházaink, a Szociális Közalapítvány és a vállalkozóink együttes összefogásával jön létre ez az fontos kezdeményezés. Üzenetértéke van, nem hagyjuk magukra a rászorulókat. Minden adventi vasárnapon délben a Városháza udvarán az egyházak egy adventi gondolattal emelik az ebéd fényét, a város részéről pedig Dr. Zombor Gábor, polgármester úr illetve az alpolgármesterek fogják kiosztani a napi menüt a város civil szervezetei önkénteseinek segítségével. A kezdeti nyolcvan adaghoz képest mára már háromszázra nőtt a kiosztható porciók száma. Az ebéd mellett teát, süteményt is kapnak a rászorulók, és az Egy csepp szeretet program keretében mindenféle felajánlásokat (ruhákat, játékokat)  szívesen fogadnak a helyszínen.

A Szeretetebéd programja:

December 1-jén, vasárnap 12.00 órakor az Evangélikus Egyház, a Zsidó Hitközség és a Máltai Szeretetszolgálat vállalta föl az ebédeltetés körüli tennivalókat. Az ebéd marhagulyás volt, melyet a Varga Tanyáról kaptunk. A teát a Máltai Szeretetszolgálat szállította. Az ebédosztásban részt vett Dr. Zombor Gábor polgármester úr is.

December 8-án, vasárnap 12.00 órakor a Katolikus Főplébánia, a Görög Katolikus Egyház és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai várják ebédre a rászorulókat. Az ebéd székelykáposzta lesz, amit a forró teával együtt a Piarista Iskolából hoznak. Az ebédosztásban részt vesz Mák Kornél alpolgármester úr is.

December 15-én, vasárnap 12.00 órakor a Református Egyház, a Baptista Gyülekezet és a Református Nőszövetség tagjai szolgálják fel a Református Konviktusból hozandó finom disznótorost. Az ebédosztásban részt vesz Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony ésFrank Klein úr, a Mercedes-Benz Manufacturing igazgatója is.

December 22-én, vasárnap 12 órakor a Piarista Iskolák és Rendház, a Szentcsalád Plébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Széktói Nyugi Klub várja finom tarhonyás hússal a rászoruló embertársainkat. Az ebédet és a forró teát a Four Points by Sheraton Szálloda étterme biztosítja. Az ebédosztásban részt vesz Nagypál Sándor alpolgármester úr is.

Reméljük, a meleg étel mellett sikerül néhány szép, reményteli pillanattal is megajándékozni a rászorulókat.

2013. december 7.