Advent a Kecskeméti Múzeumban címmel program- és meglepetéssorozatot indít a Kecskeméti Katona József Múzeum. November 30. és december 24-e között, az idei adventi időszakban naponta egy-egy ajándékkal kedveskedik közösségi oldalán az intézmény. Az adventi kalendáriumhoz hasonlóan az adott napra szóló ajándékot találhatnak a látogatók.

Az ajándékok nagy része egy napra szól majd, jellemzően az intézmény egy-egy kiállítóhelyéhez kapcsolódva tárul a látogatók elé. Biztosan lesznek Cifrapalota kiállítóhelyre szóló akciók, nyílt napok, ajándékkönyvek, kulturális kuriózumok, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben található meglepetések, de előkerülnek érdekességek a felújítás alatt álló Orvos-és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményből is.

Sőt, megnyitják egy napra a téli időszakban zárva tartó Naiv Művészek Gyűjteményét. De hogy melyik nap pontosan mi vár a követőkre, arra csak a meglepetést tartalmazó nap előző estéjén, pontban 19.00  órakor derül fény, a Kecskeméti Múzeum Facebook oldalán ITT. Érdemes tehát órát állítani és követni a közösségi oldalt!

Nemcsak ajándékokkal vagy hasznos letölthető adventi kincsekkel készül a múzeum advent idejére, hanem eseményekkel is. December 13-án, Luca napon éjszakai tárlatvezetésre várják a múzeumban azokat a látogatókat, akiket a boszorkányság és a népszokások mellett a jelenlegi tárlatok világa is érdekel. A 24 nap alatt lesznek ingyenes tárlatvezetések, jegyvásárlási akciók, és ötleteket is találnak a karácsonyfa alá, amelyekkel meglephetik szeretteiket.

Hangolódjunk együtt a karácsonyra, legyen öröm-és kultúrateli az idei advent!