Különleges eseményt ajánlunk mindenki figyelmébe, amely egyaránt ünnep a vállalkozóknak és a kultúrabarátoknak is: a Kecskeméti Kultúra Mecénása díj ünnepélyes átadására 2014. március 28-án, pénteken a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál első koncertjén kerül sor.

A díjat első alkalommal 2012-ben adta át dr. Ittzés Tamás – Tormási Attilának

A Bohém Ragtime Jazz Band vezetője, Dr. Ittzés Tamás két évvel ezelőtt alapította a díjat „A kecskeméti kultúra mecénása” néven. A díjat olyan cégvezető kaphatja, aki sokat és kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására, mintegy cégfilozófiájában is vallva a kulturális mecenatúra fontosságát. Az elegáns, homokfúvott üvegből készült díj mellé a díj alapítója minden évben 100 ezer forintot is felajánl a díjazott cége részére, azzal a kimondott kéréssel, hogy az összeget (akár azt meg is toldva) forgassa vissza a kecskeméti kultúrába. Kikötés, hogy a díjat alapító zenekarát és az általa rendezett fesztivált, illetve a Kecskeméti Jazz Alapítványt a díjazott nem támogathatja a díjból.

2013 – Dr. Ittzés Tamás, Versegi János és Tormási Attila

A díjat a 19 órakor kezdődő koncert keretében a tavalyi díjazott, Versegi János, a Verbau Kft. tulajdonos-ügyvezetője, a Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöke adja át. A díjazott személyéről a kecskeméti kulturális intézmények és művészeti együttesek képviselői döntöttek, de az még titok marad március végéig. Az idei jelöltek:

  • Horváth Attila ügyvezető igazgató (Termostar),
  • Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató (Bácsvíz) 
  • dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató (Phoenix-Mecano).

A Bohém Fesztivál a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 23 éve legsikeresebb rendezvénye, idén “New York! New York!” címmel kerül megrendezésre, így a díjátadó vendégei a népszerű kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band mellett a legjobb New York-i klasszikus jazz zenészekből álló The EarRegulars kvartett muzsikáját is élvezhetik. A koncertre jegyeket igényelni 3000 Ft-os áron lehet a ticket@bohemragtime.com email-címen, vagy közvetlenül megvásárolni a Bohém Webáruházban, illetve a Kecskeméti Kulturális Központban (Deák tér 1.)

2014. március 22.

Hozzászólások