’56-os rendezvények október 23-án Kecskeméten – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata meghívja a város lakosságát az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvényekre, programokra!

1. A forradalom és szabadságharc kecskeméti eseményeivel összefüggő vetélkedő lesz 23-án a Gong Rádióban. Az első helyesen válaszoló ajándékot kap.

2. 2017. október 23-án egy korabeli FAKARUSZ típusú busz indul körjáratban a volt kecskeméti ÁVH épülete (Kecskemét, Lestár tér 1.) elől, amely a forradalom és a szabadságharc kecskeméti helyszíneit járja végig. A buszon történész ismerteti az egyes helyszínekhez tartozó eseményeket. A program minden résztvevő számára ingyenes.
A járatok indulási időpontjai: 2017. október 23-án, 12:30; 13:30; 14:30 óra.

3. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ az Otthon Moziban 2017. október 23-án 14 órai kezdettel műsorra tűzi a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legújabb alkotását, az Aurora Borealis – Északi fény című, 1956-os témájú nagysikerű filmjét. Jegyek az Ifjúsági Otthon jegypénztárában vásárolhatók.

4. A városi megemlékezés a Szabadság téren lévő ’56-os Emlékműnél 16.00 órakor veszi kezdetét. Emlékező beszédet mond Földváryné Dr. Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke. A műsorban közreműködnek:

  • Keckeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos és Földi János karnagyok vezetésével
  • a Kecskeméti Színjátszó Műhely középiskolás diákjai. Felkészítő tanár: Orbán Edit

5. 2017. október 27-én 11.30-kor megemlékezés és koszorúzás lesz a Kecskeméti Köztemető ’56-os parcellájában.
Emlékező beszédet mond: lovag Kenyeres Dénes nyá. alezredes
A műsorban közreműködik a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulója

6. 2017. november 4-én, a nemzeti gyásznapon megemlékezés és koszorúzás lesz a Kecskeméti Köztemetőben a kopjafánál.
Emlékező beszédet mond: Mák Kornél alpolgármester

 

 

Hozzászólások