A Baltazár Színház és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös karácsonyi kampánya a 12 Parancsolat. 

Mi ez pontosan?

A Baltazár Színház és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közös figyelemfelhívó kampányba kezdett az adventi időszakban. A kerület egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Baltazár Színház különleges színtársulat. Tagjai professzionális színészek, akik 1998 óta a munkájukból élnek, és akiket a társadalmi szóbeszéd hajlamos értelmi fogyatékosokként aposztrofálni, miközben érzékenységük, tehetségük és munkabírásuk átlagon felüli.

A Baltazár Színház koncepciója alapján készült el ez a páratlan, 12 képből álló plakátfotó-sorozat, amelyet az önkormányzat jóvoltából a III. kerületben élők is megcsodálhatnak a kerület információs tábláin.

A 12 Parancsolat című sorozat létrejöttét az a szándék vezette, hogy összeszedjük, kiemeljük és megerősítsük azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindannyiunk számára tájékozódási pontokat jelentenek a hétköznapokban.

Szerelem. Biztonság. Felelősség. Összetartozás. Őszinteség. Szabadság. Elfogadás. Vágy. Teljesség. Lelki béke. Hit.

A 12 plakáttal a két együttműködő intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felsoroltak olyan alapvető emberi értékek, amelyekhez mindannyiunknak joga van, ezek mentén élve pedig egy teljesebb, színesebb, izgalmasabb világot teremthetünk magunk és mások számára.

Megtalálni mind a 12 plakátot a kerületben nemcsak azért érdemes, mert nagyon különleges esztétikai élményt nyújtanak, hanem azért is, mert egy-egy titkot rejtenek.

Minden plakáton egy verssor olvasható, amelyekből Tóth Krisztina kortárs költő kifejezetten ehhez a képsorozathoz írott, tizenkét soros verse állítható össze.

Baltazár Színház – 1031 Budapest, Zsófia utca 7. – www.baltazarszinhaz.hu

Forrás: Baltazár Színház Sajtó

Hasonló cikkünk:

A Baltazár Színház ajándéka 3. kerületi lakosoknak

 

Hozzászólások