Különleges sajtótájékoztatóra kapott meghívást a szerkesztőségünk Budapestre. Ha elmenni nem is tudunk, de hírt adunk róla, hiszen a kecskeméti népi iparművész, ZSIGÓNÉ KATI ismét valami különlegeset fog bemutatni húsvéti meglepetésként. Kati, “az ország nyuszija” a tavaly készített MAGYAR NEMZET TOJÁSA után idén elkészítette legújabb alkotását, a BESZÉLŐ TOJÁST.

A magyar nemzet tojása és Zsigóné Kati

IDŐPONT: 2019. március 11. hétfő 10:00 óra

HELYSZÍN: Garzon Café (Budapest, VII. kerület, Wesselényi utca 24.)

Zsigóné Kati népi iparművészt, „A Tojásdíszítés Királynőjét” Dubaiban a világ öt legjobb tojásdíszítője közé választották, Európában, pedig a legjobbnak. A 2018-as év díjözön volt Zsigóné Katinál, mert 3 hónap alatt 4 kitüntetést kapott: Először Kecskemét Város Mestere díjjal jutalmazták, majd kategóriagyőztes lett a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Azután megyei PRÍMA DÍJAT kapott, mint közönségdíjas, valamint munkásságát Nemzeti Értéknek nyilvánították! Tavaly elkészítette felbecsülhetetlen értékű alkotását: A Magyar Nemzet Tojását. Idén, 2019 húsvétjára újabb remeket alkotott: a BESZÉLŐ TOJÁST, amelyet először ezen a sajtótájékoztatón mutat be a nyilvánosságnak.

Előtte még soha senki nem hozott létre hasonló művet, ezért a Beszélő Tojás a magyar népművészetben jelentős előrelépést hoz, ezáltal értékmegőrzéssel bír. A Beszélő Tojás hiányt pótol, mivel hazánkban az őseink által rajzolt jeleknek ilyen nagyszámú, együttes közvetítésére eddig még nem volt példa. A Beszélő Tojás egy óriási strucctojás, amelynek mérete: 49×44 cm. A művésznő által létrehozott kecskeméti kiállításában tekintheti meg minden érdeklődő a Magyar Nemzet Tojását, a Beszélő Tojást és a többi világszínvonalú alkotását.

Sok sikert kívánunk Zsigóné Kati kecskeméti népi iparművésznek!

(A rendezvényre a sajtó képviselői kaptak meghívót, amelyre regisztráció szükséges.)