Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is. Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

 

Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző. Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadóművészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospel és blues eredetű soul stílus királynőjének.

A koncerten a New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyer évről- évre betekintést a magyar közönség, a művészek mindig tartogatnak valami újat, valami mágikust a rajongók számára. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus!

A koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg.

 

Jegyek itt kaphatók.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, a Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New York-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyházzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, a II. János Pál, illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin

Budapest – MoM sport

2018. december 2. 19:00 óra

 

Forrás: eloadasok.com

 

Hozzászólások