Az Idősek világnapjához közeledvén kiemelt hangsúlyt kap az immár nyolcadik éve élő Tápláló szeretet program, mely a nógrádi nyugdíjasok és a NOE együttműködésével indult útjára. A jó példa szerencsére ragadós: Kecskeméten a Naplemente Idősek Klubja már másodszor szervezte meg jótékony eseményét. Örömmel fogadtuk Herczegh Anitát – a köztársasági elnök feleségét – az egyre népszerűbb program fővédnökeként.

 

taplalo-szeretet2

 

A nógrádi kezdeményezéssel indult Tápláló szeretet program során az idősek saját földjükön termelt gyümölcsökből készítenek befőtteket, lekvárokat, szörpöket, valamint lecsót, savanyúságokat, és sok minden más finomságot. Az így összegyűjtött nagy mennyiségű saját készítésű élelmiszert nagycsaládosoknak ajánlják fel.

2016. szeptember 26-án Kecskemét-Hetényegyházán megrendezett átadó ünnepségen a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete részesült a több mint 500 üveg befőtt, savanyúság és szörp adományban. A felajánlást Fekete László, a helyi egyesület vezetője, egyben a NOE elnökségi tagja vette át.

A Naplemente Idősek Klubja egységvezetője, Juhász Rózsa Teréz anya idézetét választotta az esemény mottójául:

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül sekélyebb volna a tenger.”

 

Az idősek hétről-hétre odaadással és tenni akarással gyűltek össze a több mint félezer szívből készített befőtt, lekvár és egyéb finomság elkészítésére. A Naplemente Idősek Klubja kezdeményezéséhez idén csatlakozott a Nyitnikék Idősek Klubja és a Városföldi Napsugár Idősek Klubja is.

Az Idősek világnapjához közeledvén a NOE tisztelettel és szeretettel mond köszönetet a Naplemente Idősek Klubja minden szépkorú tagjának jó szándékáért, példamutató odaadásáért és nemes szívéért!

Budapest, 2016. szeptember 26. – A Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöksége

Az 1987-ben alakult Egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 14.000 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseink száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 

taplalo-szeretet01

 

A TÁPLÁLÓ SZERETET PROGRAM kecskeméti átadó ünnepségét 2016. szeptember 26-án 14.00 órakor tartották Kecskemét – Hetényegyházán, a Naplemente Idősek Klubjában. Juhász Rózsa köszöntője után az óvodások műsora következett, majd Herczegh Anita asszony (a köztársasági elnök felesége) köszöntő szavaiit hallgathatták meg a jelenlévők. 

Jelen volt Kardosné Gyurkó Katalin (a NOE elnöke) és Szemereyné Pataki Klaudia (Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere) is, akik szintén köszöntötték a jelenlévőket. Az adományokat Juhász Rózsa, a Naplemente Idősek Klubja egységvezetője adta át a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete elnökének, Fekete Lászlónak. Az ünnepélyes átadást állófogadás követte.