Színház+ program – A Margitszigeti Színház a színházba járást népszerűsíti. Üzenet a fiataloknak: válassz opera, musical vagy balett-történetet!

szinhaz+

Színház+ : A Margitszigeti Színház fontos üzenetet ad át – a nyári a szezon tapasztalatai alapján – közönsége, azon belül is a fiatalabb generáció számára.

Az ország egyik legszebb szabadtéri színházának felmérése megerősítette, hogy a fiatalok színházba járási, kikapcsolódási szokásai az elmúlt években jelentősen megváltoztak. Az online tér egyre nagyobb mértékű jelenléte, a vonzó zenei fesztiválok elvitték a fókuszt a tartalmas, színházi élményszerzésről. A fiatalok távolabb kerültek a színháztól, különösképp a klasszikus műfajoktól. A Margitszigeti Színház a távolság áthidalására a szorosabb kapcsolat megteremtésével, a Színház+ csomaggal szólítja meg a középiskolásokat, főiskolásokat és egyetemistákat egyedi, csábító nyári ajánlatával.

 Színház+

A fent említett mikro-felmérés a Margitszigeti Színház számára hasznos információt adott a fiatalok igényeiről, mely alapul szolgált a 2022-os szezonra kínált Színház+ programcsomag létrehozására. A kísérleti projektet a fiatal korosztály számára alakította ki a színház abból a célból, hogy – a musical mellett – az opera hatalmas drámai hatású élőzenei élményébe, illetve a táncos testével megfogalmazott varázslatos balettelőadások érzelmes és kifejező látványvilágába csábítsa a látogatót.

A színház programja: 3 eltérő zenés műfajban 5 előadásból álló projektcsomag, mely a szabad választással egyedi és célzott jegyvásárlási lehetőséget kínál a megcélzott dramatikus előadásokra. A csomag előadásai: A Mozart! és az Elisabeth musical, Puccini: Tosca és Verdi: Attila című operája, valamint a Maribor Balett Carmina Burana és a Tavaszi áldozat balettelőadása. 

„A Margitszigeti Színház küldetése, hogy az ifjabb generációval megszerettesse a színházat, vonzóvá tegye számukra a szabadtéren átélhető élményt az opera- és a balettestek alkalmával a Margitszigeten. A színház célja, hogy minél több fiatal válassza a kikapcsolódásnak ezt a formáját, fedezze fel a felszabadító közösségi élményt a Színház+ csomagban kínált előadásokon.

Közös érdek, hogy a fiatalok, a jövő generációja a saját tapasztalása alapján legyen a jövő színházlátogatója, akár az első meghatározó színházi-közösségi élmény által itt, a margitszigeti nyári színházban. Legyen a Margitszigeti Színház előadása egy meghatározó nyári kaland része, ahol a klasszikus műfajok sokszínűségével, a történetmesélés komplex élményével találkozhatnak – nyilatkozta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője.

Mi a Színház+?

A Margitsziget természeti és történelmi környezetébe ágyazott szabadtéri színházban az operák nagyívű dallama vagy a balettek a test, a mozgás által elmesélt története, a musicalek dinamikus világa mind külön és együtt is páratlan és komplex élményt kínálnak. A színház küldetésének érzi, hogy megszólítsa a fiatalokat, hogy a Színház+ csomaggal betekintést nyújtson a szabadtér és a színház harmonikus világba.

A csomag része továbbá, hogy az előadásra megváltott jeggyel a fiatalok részt vehetnek egy vezetett backstage és stage látogatáson, ahol a művészekkel való személyes találkozásra is akad biztos lehetőségük. Erre limitált számban van lehetőség és külön szükséges jelentkezni.

Az opera, a balett és a musical nagykövetei

Az erre a nyárra elindított ösztönző kísérleti programhoz a Margitszigeti Színház a három műfajhoz három elismert kiválóság támogatását kérte. Együttműködésükre számíthatunk, hiszen mindhárman kiváló mesterei az általuk mesterfokon képviselt területeknek: Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Feke Pál Junior Príma és Artisjus-díjas színész és énekes, valamint Bajári Levente, Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa.

Színház+

Azoknak, akik a programban részt kívánnak venni, regisztrálniuk kell a jegy@margitszigetiszinhaz.hu e-mail címen, mely után válaszlevélben kapják meg az egyedi, jegyvásárláshoz szükséges kód-kulcsot. 

A színháznak mindezért cserébe csupán annyi kérése van a fiatalokhoz, hogy ha van kedvük, meséljék el a színházi élményeiket minél több embernek, barátaiknak, illetve osszák meg a közösségi felületeken, fotóikkal kísérve.

 

Forrás: Margitszigeti Színház

Hasonló cikkünk:

Kőszívű – A Baradlay-legenda musical a Margitszigeten

 

Hozzászólások