Hatalmas siker, folyamatos nevetés, nyíltszíni tapsok! Ez jellemezte tegnap este a Pótszék Társulat premierjét Kecskeméten, a Kelemen László Kamaraszínházban. A közönség egy percre sem hagyta abba a nevetést!

 

mitropa03

 

Kitűnő karakterek, jól megformált szerepek, tehetséges színjátszók, valódi korabeli díszlet és jelmezek, melyek a 30-as évekbe repítették vissza a közönséget. Napokkal az előadás előtt már minden jegy elkelt. Nyitrai Brigittát, a társulat vezetőjét és Gulyás László rendezőt, művészeti vezetőt kérdeztük, hogy a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel lesz-e még „Helyet az ifjúságnak” Kecskeméten.

 

mitropa01

 

Számítottatok ekkora sikerre?

Nos, bíztunk benne, hogy megnevettetjük a közönséget, de ekkora sikerre valóban nem számítottunk. Ismét igyekeztünk legjobb tudásunk szerint megcsinálni egy darabot. Örülünk, ha jól szórakozott a kedves közönség.

Hogyan tovább? Már a premierre sem lehetett jegyet kapni, és folyamatos az érdeklődés, hogy mikor játsszátok legközelebb a darabot Kecskeméten.

 

mitropa02

 

November 12-én Szentkirályon, december 11- én Kiskunmajsán és január 18-án Kecskeméten az Ifjúsági Otthonban adjuk elő ismét a darabot. Ugyanakkor a tegnapi igen pozitív fogadtatás eredményeként valóban elgondolkodtató, hogy beillesszünk a menetrendünkbe további kecskeméti előadásokat.

 

A Pótszék Társulat 2012 óta létezik. A nagy áttörést A.R. Gurney: Sylvia című darabja hozta meg számukra, de kétség sem fér hozzá, hogy a mostani új komédia, a „Helyet az Ifjúságnak” az eddigi legsikeresebb darabjuk. Olyan fergeteges vígjátékot kínál a társulat, ahol egy percre sem lehet abbahagyni a nevetést, és amelyet minden kecskemétinek látnia kell. Remélem, minél előbb megnézhetjük újra.

 

További információ az előadásokról  ITT található.

 

 

Hozzászólások