Az őszi harmat lepte gyümölcsöket kosárba szedjük, majd fatüzelésű katlanokban levendulával bolondított lekvárokat készítünk belőlük. Üvegbe zárjuk a nyár ízét, melegét, a nap érlelte gyümölcsök aromáját, hogy a téli estéken is emlékezhessünk a nyár örömeire. Tesszük ezt Tihanyban, jókedvvel, muzsikával, skanzen környezetben, a Régi Idők Udvara Skanzen és étteremben.

Búbos kemencében kalácsokat sütünk, palacsintára kenve kínáljuk a levendulás lekvárokat.  Az egész napos rendezvényen levendulából készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel, kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várjuk a vendégeket. Az urakat házi sörrel, a hölgyeket foszlós kaláccsal, finom likőrökkel, a gyerekeket lekváros palacsintával kínáljuk.

A rendezvény háziasszonya: Vágó Piros műsorvezető

Program:

11:00 – megnyitó, gyümölcsök kiosztása, lekvár főzés
12:00 – Ciráda együttes műsora

A szünetekben beszélgetés a lekvárfőzőkkel, kóstolás, vásár.

14:00 – néptánc bemutató
14:30 – az interneten meghirdetett lekvárfőző receptverseny nyertesének díjátadója

Sztárvendég: Kaldeneker György mesterszakács, a lekvárok honi szakértője, a Lekvárosház tulajdonosa

Fő lekvárkeverő: Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója

Este táncház, jókedvű zenélés az étteremben.

A rendezvény ingyenes! Mindenkit szeretettel és jó ízekkel várunk szeptember 14-én, szombaton 11 órától!

OTS

2013. szeptember 10.

Hozzászólások