More

2019. november 10. 19:00

Zorán-koncert 2019. november 10-én, vasárnap 15.00 és 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekes, gitáros, zeneszerző koncertjén nagyszerű dalokat, zenei különlegességeket hallhat a műfajt kedvelő közönség. Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep.

Közreműködik:

  • Sipeki Zoltán
  • Gátos Iván
  • Csányi István
  • Óvári Éva
  • Kabelács Rita
  • Péter Barbara

A beatkorszak hajnalán, 1960-ban öccsével, Dusánnal megalapítja a Zenith együttest, amely nevét nem sokkal később Metróra változtatja. A Metro az Illés és az Omega mellett a magyar beatzene harmadik legnépszerűbb zenekara. Kezdetben ők is angol nyelvű slágereket játszanak, majd 1966-tól saját dalokkal jelentkeznek, legtöbbjük szövegét Dusán írja. A zenekar két nagylemezt, számos kislemezt és rádiófelvételt készített. A hetvenes évek elején a Metro több átalakuláson és stílusváltáson megy keresztül, majd 1972-ben feloszlik. 2006. március 15-én Zorán Kossuth-díjat kapott. Március végén a Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon bemutatták a veszprémi Pannon Várszínház Volt egy tánc című produkcióját. Zorán december 7-én Prima Primissima-díjban részesült.

Zorán 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben is folytatta a már hagyományossá váló országjáró tavaszi és őszi turnékat. 2008 óta a turnék keretében felkeresett több erdélyi, felvidéki és vajdasági várost is, ahol telt házas koncerteket adott. 2007 tavaszán a Budapest Sportcsarnokban 12 000 ember előtt a Harminc című dalt együtt énekelte Presser Gáborral és Sztevanovity Dusánnal, valamint a Ne várd a májust című dalt a szerzővel, Bródy Jánossal. 2008 őszén a Dalok és mi címmel telt házas koncertet adott a Művészetek Palotájában, immáron a zenekarához tartozó Horváth Kornél, Sipeki Zoltán, Lattmann Béla, Kovács Péter Kovax és Gyenge Lajos társaságában.

Zorán legújabb, A dalok és mi című koncert DVD-je a 2009-es Fonogram – Magyar Zenei Díj győztese lett az Év hazai DVD-je kategóriában. Legújabb, 2 CD-t magában foglaló válogatás albumát – a 34 dalt – hatalmas közönségérdeklődés övezi, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a válogatás CD 2009 decemberében Aranylemez lett, 2010 decembere óta pedig már Platinalemez.

Belépődíj: 4.900 Ft

Jegyek kaphatók:

  • www.hirosagora.hu/jegyrendeles-2
  • Személyesen a Hírös Agóra Jegypénztáraiban

Támogató: NKA Hangfoglaló Program

 

 

Hozzászólások