More

2019. december 12. 19:00

A Yao utazása című színes francia-szenegáli filmdrámát, az Őszi Filmklub soron következő filmjét 2019. december 12-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatják a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Rendezte: Philippe Godeau. A film 104 perc hosszú.

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa, A belleville-i zsaru) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yao (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongása miatt elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával. Hiszen senki, semmi más nincs az életében.

A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.

Rendezte: Philippe Godeau
Szereplők: Omar Sy, Lionel Louis Base, Fatoumata Diawara, Gwendolyn Gourvenec

 

 

Hozzászólások