More

2018. április 21. 00:00

XXVII. országos Weöres Sándor gyermekszínjátszó találkozó Kecskeméten. A Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva rendezik meg a Bács-Kiskun megyei gyermekszínjátszó csoportok évenkénti bemutatóját 2017. április 21-én a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

Hét kecskeméti gyermekcsoport mellett Dusnok, Felsőszentiván, Baja településekről, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszaruról és Szolnokról érkeznek színjátszók. A Találkozó fontos, ösztönző szerepet tölt be a gyermekművészeti csoportok egész éves munkájában, és a drámapedagógus, színjátszó rendező szakemberek tapasztalatcseréjét – szakmai fejlődését is szolgálja.
A színjátszói közösség összetartozását Thalia szekerének megérkezését kifejező nyitó- és záró ünnepség, az erre az alkalomra írt fesztiváldallal is kifejezi. A szakmai zsűri által kiválasztott produkciók a felmenőrendszer alapján regionális – illetve az országos fesztiválprogramban kerülnek további bemutatásra.

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Információ: Józsa Kata

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

A találkozó részletes programja ITT , Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, valamint a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely facebook oldalán tekinthető meg.

 

 

 

Hozzászólások