More

2019. szeptember 19. 00:00

XXIX. Kecskeméti Népzenei Találkozó – 2019. szeptember 19-22.  között 29. alkalommal várja a népzene szerelmeseit a Hírös Agóra szervezésében. Négy napra hatalmas népzenei fesztivállá válik Kecskemét. Már az első napon, 2019. szeptember 19-én, csütörtökön is számos esemény szórakoztatja a nagyérdemű közönséget: Nagy Mari és Vidák István nemezkiállításának megnyitója, Cserhalmi György színművész és a Fonó együttes műsora, Csík János és a Mezzo együttes műsora.

Vendégül látva számos adatközlő népzenész és énekes mesterünket a Kárpát-medence több tájegységéről, különleges koncertek, előadások és táncházak várják az érdeklődőket, amelyek egy része ingyenes. Minden évben kiemelt eseménye a Találkozónak a hagyományőrző gálaműsor, amelyre több tájegységről hívnak népzenész és énekes mestereket. Hírös Agóra körül, a városban is folytatódik a Népzenei Találkozó, szabadtéri ingyenes koncertekre, kézműves bemutatókra, gyerek- és családi programokra és az elmaradhatatlan Kecskefőző Fesztiválra várják az érdeklődőket.

Program 2019. szeptember 19-én, csütörtökön

 • 17.00 óra Napom-napom, fényes napom – nemezkiállítás – Nagy Mari és Vidák István nemezkiállításának megnyitója
  Kiállítók: Nagy Mari, a népművészet mestere, Vidák István a népművészet mestere és az MMA tagja Ifj. Vidák István és Vidák Anna a népművészet ifjú mesterei. Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ.

 • 18.00 óra Énekek a világ széléről – Cserhalmi György színművész és a Fonó együttes műsora
  Belépődíj: 2.000 Ft
  Helyszín: Otthon Mozi

 • 19.00 óra Csík János és a Mezzo Együttes műsora
  Helyszín: Deák Ferenc tér – Szent István szobor melletti nagy színpad

 

 

 

Hozzászólások