More

2018. március 15. 00:00

2018. március 15-18 között kerül megrendezésre a  XII. Kecskemét Fringe – művészeti fesztivál alkotó fiataloknak. ARTra fel! a Hírös Agóra, az Ifjúsági Otthon, a Köztér/10 perc, az Otthon mozi és a Tudományok és Művészetek Háza (TEKA) helyszíneken.

Fiatal alkotók, előadók bemutatkozása színjátszás, zene, film, képzőművészet, irodalom, tánc és egyéb művészeti területeken, kreatív megvalósításokban. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tizenkettedik alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti fesztiválját, a Kecskemét Fringe-et.

Kecskemét 650. évfordulójához kapcsolódóan több újdonsággal is szolgál a négynapos rendezvénysorozat program -összeállítása. Idén először kerül megrendezésre „fesztivál a fesztiválban” jelleggel a „Kecskeköröm” mini fesztivál, az egyes művészeti területeken felsőfokú szakirányban tanuló, illetve végzettséggel rendelkező alkotók előadásai, műhelymunkával egybekötött bemutatói.

A XII. Kecskemét Fringe újdonsága továbbá, hogy szakmai programokkal segíti, támogatja a fiatalokat a művészeti területen való sikeres vállalkozásban. A Fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan a XXIX. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója. Részletes program a https://www.hirosagora.hu/kecskemet-fringe-fesztival-802 a honlapon és a XII. Kecskemét Fringe fesztivál kiadványában olvasható.

A programok minden helyszínen díjtalanul látogathatók.

A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap, Bács-Kiskun Megyei TIT, Fornetti Kft.

Információ: Zum Erika rendezvényszervező

 

 

Hozzászólások