More

2017. december 2. 09:00

Waldorf Adventi Bazár december 2-án szombaton  9-13 óráig a Hírös Agórában. Mindenkinek fontos ez a nap. A diákok napokat készülnek rá osztályszinten, hogy portékájuk legyen, amit fabatkáért vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Minden évben üde színfoltok a különböző, szebbnél szebb kézműves portékák, mézeskalácsok, adventi időszakot szépítő díszek, mécsesek. És természetesen akadnak különleges kincsek is.

A Bazár közös énekléssel kezdődik.
Ma már szinte csak a templomok adnak teret a közös éneklésre. Érdemes megtapasztalni – énekhangtól függetlenül-, hogy a közös énekléssel más minőségű békére lelhetünk. Nem csodamantrákról vagy imádságokról van itt szó, csak az egyszerű, hagyományos karácsonyi dalokról.

A Bazár ideje alatt el lehet készíteni a saját családi adventi koszorút is.

Természetes díszek sokaságával, szalma alappal és gyertyákkal biztosítják, hogy minden érdeklődő család el tudja készíteni a saját ízlésének megfelelő koszorút. Hogy mi ebben a jó? A díszek sokasága nagy fantáziának ad teret, a közös alkotás valami különleges megmagyarázhatatlan pluszt ad a készülődéshez, és nem utolsó sorban a munkával járó piszok a mi gondunk.

Akinek volt már készen vásárolt koszorúja, és készített már sajátot is, az tudja, hogy a saját munkánkkal fényesebb az a koszorú, és melegebb szívvel tekint rá az egész család, pláne, ha részt is vett benne a család apraja-nagyja. Engedjük bátran a kicsiket is alkotni.

Hagyományosan a Bazár részét képezi már a kézműves mesterek standjai. Iparművészek, hobbi kézművesek természetes alapú, minőségi termékei várják a vásárlókat.

Szeretettel várnak a Hírös Agórába szombaton 10-13-ig minden érdeklődőt. Jöjjön el családjával, barátaival! Alkossunk együtt! – szól a meghívás. Közben pedig szívesen válaszolnak a Waldorf-pedagógiával kapcsolatos kérdésekre is.

 

Fotó: Hírös.hu

 

Hozzászólások