More

2018. március 17. 19:00

Visszatekintés – A Kecskemét Táncegyüttes műsora 2018. március 17-én, szombaton 19.00 órakor a Hírös Agóra Kulturális központban Kodály Zoltán tiszteletére. “Ha a népet nemzetté akarjuk tenni, előbb a zenéjét is a nemzet közkincsévé kell tennünk.” Így van ez a tánccal is, a nemzeti táncunkkal, mely oly sokszínű és változatos, hogy maga Kodály Zoltán gyűjtőútjai során is említést tesz róla.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásának köszönhetően a Kecskemét Táncegyüttes a Kodály-év záró eseményeként ismét bemutatja (Tisztelet Kodály Zoltánnak) című, nívódíjjal jutalmazott nagysikerű műsorát. Az egyrészes műsor a klasszikus zene és a népzene találkozására épül, és párhuzamot von e két műfaj között, illetve a néptánc és a feldolgozott tematikus táncszínház között, melyek rondó formában köszönnek elénk újra és újra.

Koreográfusok: Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter, a „Népművészet Ifjú Mesterei” miniszteri cím birtokosai, valamint Böde István, Adler Írisz és Farkas Zoltán „Batyu” Harangozó-díjas koreográfus

Zenei rendező: Csík János

Zene: Hegedűs Máté és zenész barátai

Fény: Göttinger László

Közreműködnek: A Kecskemét Táncegyüttes tagjai, valamint a kecskeméti Aurin Leánykar tagjai

Rendező: Lukács László

Támogatók: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Program, Logall Kft.

Belépődíj: 1.800 Ft (érvényes a műsort követő Táncházra is)

 

 

Hozzászólások