More

2018. augusztus 18. 18:00

Virágok útja címmel tartja hagyományos Virág-és Rózsakiállítását a kecskeméti Máltai Szeretetszolgálat csoportja, ezen belül a Rózsahölgyek társasága. A Hírös Hét Fesztivál egyik leglátványosabb rendezvénye 2018. augusztus 18. és 22. között a kecskeméti Városháza Díszudvarán megrendezésre kerülő igényes kulturális, lelket gyönyörködtető, gasztronómiai bemutatóval ízesített program a csodálatos virágok között. Helyet kap benne a Nemzetközi Rózsahölgy Találkozó is.  

Fővédnökök:

  • Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere
  • Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke

Védnökök:

  • Győri András, Kecskemét Megyei Jogú Város főkertésze
  • Kiss János evangélikus lelkész
  • Dr. Finta József plébános

Díszvendégek:

  • Pusztainé dr. Podmaniczky Erzsébet, a Szuverén Máltai Lovagrend tanácsának tagja
  • Dr. Jeney Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió régióvezetője
  • Maltester Hilfsdienst képviselői, München

Zenehallgatással, koncertekkel kedveznek a látogatóknak a szép látvánnyal társítva. Hallhatjuk Palotás József hegedűjátékát, a Lakó Sándor Kamarazenekar koncertjét, a Barátok Együttes léleksimogató zenéjét, Szabó Sándor tárogatóművész gyertyafényes köszöntőjét, a Rózsahölgy duó kedves dalait, a Corchidea Együttes “Szirmok szárnyán” című előadását, Radics Sándor Európa-díjas cimbalomművész koncertjét. 

A VIRÁGKÖTÉSZETI VERSENYre várják még a jelentkezőket! 

Az augusztus 21-i nap bőséges programjai közül nehéz választani. A legegyszerűbb, ha az ember az egész napot a rózsaudvarban tölti. 14.00 órakor kezdődik a Rózsahölgyek találkozója, ahol a díszvendég Bánfalvy Ágnes színésznő. Ebbe a programba ágyazódik bele a gasztroprogram, mely külön meghívóval látogatható. A meghívó kifizetésével, 1000 Ft hozzájárulással segítjük a szervezők nemes céljait.

A kecskeméti Városháza Díszudvara folyamatosan látogatható a Virág-és Rózsakiállítás ideje alatt, 10.00 órától 20.00 óráig. Közben kertészeti bemutató és szakmai nap lesz, a rózsasátorban pedig virágból készült termékek vásárolhatók. 

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

 

Hozzászólások