More

2019. március 2. 09:00

VII. Kecskeméti Magvas Nap – avagy a jövő kiskertje a balkonládáktól a tanyákig újraveteményezve 2019. március 2-án, szombaton 9.00-14.00 óráig a Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület szervezésében Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében. Előadások, magcsere, PET mentes workshop, mag- és terménybemutatók, beszélgetések, tapasztalatcsere a talajtakaró növényekről.

A VII. Kecskeméti Magvas Napon mindenkit szeretettel várnak a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon épületében! Ön is úgy gondolja, hogy a saját magfogásból származó magok komoly értéket képviselnek? Mi is így vélekedünk! Ezeknek a magoknak további értéket kívánunk adni! Akit érdekel a közösségi kert, az otthoni kertészkedés, az önellátás, a biogazdálkodás, most mind jöhet, mert a Magvas Nap hagyományosan ezeknek a gondolatoknak ad keretet. Ismét lehet saját termelésű magokat csereberélni, előadásokat hallgatni a magfogásról, tájfajtákról.

Míg a felnőttek okosodnak, magokkal gyarapodnak, addig a gyermekek a játszósarokban játszódhatnak.

A rendezvényen a részvétel díjtalan, de ne hagyja otthon azokat a vetőmagokat, amiket szeretne elcserélni! A felesleges magokat tasakokba, zacskókba, üvegekbe rendezve hozza magával a csere-berére! S akinek nincsen saját vetőmagja, most szert tehet némi alapkészletre is.

FELIRATOZZON! – Lássa el a következő feliratokkal a magtasakokat, hogy tudja mindenki, mit kap a másiktól! Magtasakokon javasolt feltüntetendő információk:
1. A magfogó neve, települése
2. A növény és a fajta magyar neve: pl: Zöld zebra, paradicsom
3. Hány db mag van a csomagban (kis növény, apró mag esetén min 20, nagy növény esetén min 6 db, gumókból 3 db)
4. Gyűjtésének éve: pl.: 2018.
5. latin név (opcionális),
6. Ökológiai minősített, esetleg vegyszermentes, vagy konvencionális termesztésből származik (opcionális),
7. Elérhetőség (e-mail cím, telefonszám) (opcionális)

Információ:
• Oláh Edit 70/3318158
• www.magvasnap.hu, www.kecskemetiszatyor.hu

Támogató: Kecskemét Megye Jogú Város

 

Hozzászólások