More

2019. február 20. 09:00

VARÁZSSZŐNYEG – zenés meseszínházi bérlet keretében A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejáték a Holdfű Színház előadásában 2019. február 20-án, szerdán 9.00, 10.45 és 14.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

Ki ne ismerné a hetyke kiskakas történetét, aki addig-addig jár a török császár nyakára, amíg csak visszaszerzi a szemétdombon talált gyémánt félkrajcárt? Ajánlják a szervezők óvodásoknak, kisiskolásoknak 3 éves kortól.

A népmese méltán népszerű, hiszen alighanem minden gyermek átéli legalább egyszer azt a nehéz helyzetet, amikor egy nagyobb, erősebb valaki elvesz tőle egy számára kedves, fontos vagy értékes tárgyat. A mese főhőse azonban – a kiskakas – nem hagyja magát! Vesztesből győztessé válik. S hogy hogyan? Mindenekelőtt a saját magába és az igazságba vetett hit által. Nem hajlandó „befogni a csőrét”, világgá kürtöli az őt ért igazságtalanságot, hogy végül – ahogy az a mesékben lenni szokott – még a természeti erők is segítségére siessenek.

Ezek az erők azonban sohasem külső erők. A mesék varázslatai mindig a főhős belső erejét tükrözik. A Tűz és a Víz önmagukban nem jók vagy rosszak. Ezért hiába próbálja a török császár ezek által elveszejteni a kiskakast, annak belső ereje – a „lélekjelenlét” – végül legyőzi, sőt a gonosz erő ellen fordítja saját rontó szándékát.

Az előadás cselekménye e gondolatokra fókuszálva szövődik, nem mondva le a humorról, játékosságról, sőt élvezeti értékét még egy – az egész előadást végigkísérő – különleges nyelvi lelemény is növeli.

Bérlet ára: 2.200 Ft/fő, alkalmi belépőjegy: 900 Ft

 

Hozzászólások