More

2017. február 22. 00:00

Jubileumi évhez érkezett a Winteretno Fesztivál! A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Művelődési Központtal közösen immár ötödik alkalommal rendezi meg a szabadkai színházi eseményt.
2017. február 22. és 25. között ismét ingyenes programokkal várjuk a közönséget. A négy napossá bővült fesztivál minden korosztályhoz szólva gyermek- és felnőtt előadásokat egyaránt tartalmaz.

 

 

  • A rendezvénysorozatot szerdán délelőtt a Vándor Bábszínház nyitja meg, melyet a szabadkai közönség által jól ismert Fabula Rasa Színjátszó Grund és a Róna Táncegyüttes új, Hair előadása követ majd.
  • Csütörtöktől az elmaradhatatlan Teátrumi Mocorgó játszóházban a gyermekek egy négy állomásból álló ügyességi-és készségfejlesztő kalandtúrán vehetnek részt, valamint kipróbálhatják magukat a logikai játékokban vagy készíthetnek valami kreatívat a kézműves foglalkozásokon.
  • A színházra nevelés fontos része a gyermekelőadás, melynek keretén belül a Magyar Népmese Színház hozza el a Napkirályról és a Holdkirálynőről szóló darabját valamint a Lyra együttes koncertje is hallható lesz a program során.
  • A Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai közül 2017-ben a Veszprémi Petőfi Színház, a Budapesti Nemzeti Színház és a Turay Ida Színház mutatkozik be a szabadkai közönségnek.
  • A Szerelmes levelek című előadás során Kéri Kitty és Oberfrank Pál derűs, olykor borús, máskor derűs hangulatot idéz meg, míg a Turay Ida Színház Cserháti Zsuzsáról emlékezik meg a Hamu és Gyémánt című darab kapcsán. 
  • A fesztivált Olt Tamás előadásában a Nemzeti Színház Rejtő Jenő estje zárja.

Magyar Teátrumi Társaság

Hozzászólások