More

2020. február 1. 10:00

TŰZPRÓBA – a Tűzzománcművészek Magyar Társaságának kiállítása Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A kiállítás megtekinthető 2020. február 1-20-ig. Mostani kiállításuk egy országos válogatás a professzionális magyar zománcművészek alkotásaiból. Tűzzománcművészek Magyar Társaságának kiállítása az új típusú zománcművészetnek az egyik zászlóvivője marad a későbbiekben is (ifj. Gyergyádesz László, művészettörténész, a TMT elnöke).

Az egyesület 1997-ben alakult. Létrehozásának egyik fő motivációja, hogy a zománcművészet végre szinkronba kerülhessen a kortárs művészeti törekvésekkel. További fontos feladatának tekintik a műfaji önállóság megteremtését és a magyar zománcművészet művészettörténeti feldolgozását.

A Tűzzománcművészek Magyar Társasága (TMT) évente legalább egy kiállítást szervez, hogy ezeken bemutathassa a műfaji önállóságra törekvő kortárs magyar zománcművészet legújabb eredményeit. Ezúttal a zománcművészet hazai fővárosában, Kecskeméten folytatják a 23 éve elkezdett „országjárásunkat” (pl. Budapest, Győr, Kaposváron, Mezőtúr, Nagybánya, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Nyírbátor, Szeged, Szolnok), ahol 30 alkotó mintegy 100 művével, sorozatával szerepel.

A kiállítás látogatható: naponta 10.00-18.00 óra között.

Bővebben olvashat a kiállításról ITT:

A Montázsmagazinban a Tűzzománcművészek Magyar Társaságának országos kiállításáról korábban 2019. szeptemberében olvashatott ITT.

 

 

Hozzászólások