More

2019. április 29. 19:00

Tavaszi Hang-versenyművek a Kodály Iskola kimagasló tehetségű növendékeivel 2019. április 29-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Kodály Iskolában. Közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar. Vezényel Gerhát László.

Több, mint 20 éve, 1997-ben hagyományteremtő céllal kezdte el a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar azt a hangversenysorozatát, melynek műsorát csupa versenymű alkotja. A színpadra lépő szólisták pedig minden alkalommal a Kodály Iskola zeneművészeti szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei. Olyan, ma már országosan, sőt nemzetközi szinten is jegyzett és elismert hangszeres művészekről van szó, akik hírét vitték/viszik a Magyar Örökség díjas Alma Materüknek.

Egyszerre bizonyítják magas kvalitásukat és a Zeneművészeti Szakgimnáziumában folyó nagyon színvonalas zeneoktatást, elismerést szerezve ezzel egykori tanáraiknak is. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar büszke arra, hogy hozzájárulhat a kiválóságok tehetségének kibontakozásához, segítheti pályájuk indulását. A rendezvényen fellépő növendékek minden reménység szerint ugyanilyen sikeres és eredményes szakmai utat kezdhetnek.

Műsor:

 • F. Kramar: Esz-dúr versenymű két klarinétra op. 91 I. tétel
  előadja: Késics Dalma és Tóth Mónika
 • F. Danzi: F-dúr fagottverseny I. tétel
  előadja: Halasi-Czalbert Tamás
 • C.M. von Weber: Esz dúr Concertino klarinétra op. 26
  előadja: Czere Nóra
 • S.Sulek-Szűcs Apor: Szonáta „Vox Gabrieli” harsonára
  előadja: Beke Márk

SZÜNET

 • C.Reinecke: Fuvolaverseny op. 283 I. tétel
  előadja: Csapó Boglárka
 • E.Elgar: Gordonkaverseny op. 85 IV. tétel
  előadja: Pál Olivér
 • Liszt: Esz-dúr zongoraverseny
  előadja: Csőke Noémi

 

Belépődíj: 2500 Ft, diák-nyugdíjas jegy: 1500 Ft

Támogató: Piller Engineering Gépészeti Kft.

 

 

Hozzászólások