More

2019. április 11. 19:00

A Tavaszi Filmklub soron következő filmje: Kafarnaum – A remény útja színes, feliratos libanoni dráma, melyet 2019. április 11-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatnak a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A filmet rendezte Nadine Labaki. A film 121 perc hosszú. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert, és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig. De ez felhatalmazza-e őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?

A libanoni rendezőnő, Nadine Labaki (Karamell) legújabb alkotása egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amelyet a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége negyedórás ovációval fogadott.

A bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre).
Csak bérlettel látogatható! Bérletek még válthatók!

Támogató: NKA25

 

 

Hozzászólások