More

2018. február 15. 19:00

Tavasszal is változatos filmkínálattal várják a filmrajongókat:
dráma, történelem, vígjáték, szerelem…
Bérletek válthatók január 15-től a kecskeméti Hírös Agóra jegypénztárában.
Bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely 6 filmre).
 
2018. FEBRUÁR 15-én
GAGARIN
magyarul beszélő, orosz történelmi dráma, 108’
R. Pavel Parkhomenko

1961. április 12-én Jurij Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelemkönyvekbe, miután a Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet, és egy Engelsz nevű kisváros mellett sikeresen földet ért. Gagarin egyike volt a szovjet űrprogram 20 fős csoportjának, akiket több mint 3000 elit vadászpilótából választottak ki az egész Szovjetunió területéről, hogy egy extrém terheléseket is magában foglaló kiképzés során felkészítsenek az űrutazásra.

Húsz legendás pilóta, akik szakmájuk legjobbjának számítottak, bár egyikük sem sejthette, hogy végül kit választanak ki az első emberi űrutazás történelmi feladatára. Amikor végül Gagarint kiválasztották, megkezdődött a felkészítése az akkor még tulajdonképpen ismeretlen területen való bevetésre…, egy életre szóló utazásra.

 A mindössze 1,6 m3 térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott a szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt. A látványos kivitelezésű, igaz történeten alapuló történelmi dráma amellett, hogy bemutatja a földműves családba született űrutazó Gagarin emberi oldalát, betekintést enged az űrverseny egyik legintenzívebb időszakába.

 

 

Hozzászólások