More

2017. október 28. 07:00

Október 28-án délelőtt, a Széchenyivárosi Kispiacon a kedvelt Baba-Mama börze mellett kerül sor főzéssel és más programokkal a TÖK-JÓ napra, melynek keretében bárki a helyszínen, segítséggel faraghatja ki Halloween mécsesét – sőt akár az alapanyagot is megvásárolhatja.

Jó hangulatú szombatra készül e hétvégén a Széchenyivárosi Kispiac, ahol már reggel héttől megkezdődik a Baba-mama börze. Az időjárás hidegebbre fordultával használt téli ruhákat, játékokat, és kiegészítőket kínálnak nagy választékban – minden gyermek-korosztály számára.

Ugyancsak a Széchenyivárosi Kispiacon már szombaton reggeltől elkezdődik a TÖK-JÓ nap – vagyis a Halloween tökfaragás és vásár.Ezen a napon ugyanis a helyszínen kedvezményes tökvásár lesz, és a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük lesz a tök kifaragására is. A Halloween tökmécsesek elkészítéséhez ugyanis a helyszínen sablonokat és eszközöket biztosítanak a szervezők. Ráadásul pedig minden alkotáshoz mécsest kapnak ajándékba a tökfaragók – így rögtön ki is próbálhatják, hogy milyen félelmetesre sikerült az alkotásuk.

A kicsinyeknek kedvezve a helyszínen léggömböt, pattogatott kukoricát, vattacukrot és édességeket árusító standok is lesznek.

A hangulatot pedig csak tovább fokozza, hogy aznap Halasi Pál bográcsétel készítő – a „Bogrács Király”a gyermekeknek is kedvezve főz olyan finomságokat, mint a tárkonyos sertésragu, a pulyka felső comb pörkölt galuskával, és a bakonyi gombás szarvas pörkölt burgonyával.

Az ételeket 11.30-tól tálalja, 1.100, 1.300 és 1.500 forintos áron – de igény szerint gyermekeknek fél adag is kérhető lesz.

 

 

Hozzászólások