More

2018. szeptember 26. 16:00

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak. Ez lesz az országban az első olyan emlékhely, ahol szervátültetettek és donor hozzátartozók közösen emlékezhetnek meg azokról, akik szerveikkel emberek életét mentették meg.

Időpont: 2018. szeptember 26., szerda 16 és 17 óra

Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.),

majd az Alsótemető ravatalozója (Kiskunfélegyháza, Irányi Dániel utca 11.)

A fórum előadói és témái:

– 16 órakor a fórumot megnyitja Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere

– A magyarországi szervdonációs programok bemutatása – Előadó: dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója

– Élet a szervátültetés után – Bemutatja: Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke (maga is vesetranszplantált)

A fórumot Nyárai Gerzson: Halottat operálunk, hogy életet menthessünk című filmjének vetítése zárja. Az előadások előtt és után kiállítás látható Mónus Márton fotóiból, amely bemutatja a transzplantáció folyamatát, valamint bepillantást nyújt a donor hozzátartozók tragédia utáni életébe.

Programok az Alsótemetőben:

– 17 órakor az Alsótemető ravatalozójánál Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere felavatja az emlékművet, majd Hajagos Gyula esperes plébános megáldja és megszenteli az emlékhelyet.

– a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadását követően a donor hozzátartozók nevében Csikós Józsefné – az emlékhely létrehozásának kezdeményezője – beszél a családokat ért tragédiáról.

 

 

 

Hozzászólások