More

2020. január 20. 19:00

Dalok a Kispipából – Seress Rezső est 2020. január 20-án, hétfőn 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A nagy sikerű esten a különös sorsú magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzőjére, Seress Rezsőre emlékezünk.

Ezen az estén dalainak segítségével megidézzük ezt a jellegzetesen pesti alakot, a “füttyös muzsikust”, a “kis Seresst”, aki szinte soha nem hagyta el szeretett hetedik kerületét, és évtizedekig volt meghatározó szereplője a pesti éjszakának. Egyedi humora és keserédes melankóliája lett a védjegye, dalai fájdalmasan ismerősek.

Egyszerre idézik a kort, a ’30-as, ’40-es évek mozgalmas, tragikus pillanatait, és válnak azóta is mindenkor aktuális szívüggyé, vigasztalóvá, útitárssá. Zongorázni igazán nem tudván, fél kézzel pötyögve, rekedtes hangján adta elő számait, melyek egytől egyig igazi slágerré váltak: Csak átutazó vagyok itt a Földön, Szeressük egymást, gyerekek, Az élet egy nagy csodálatos semmi… Vendégkönyvébe dedikált az egész 20. század Toscaninitől a walesi hercegen át Louis Armstrongig.

Otto Klemperer, a világhírű karmester legendás mondata Seressről: “Nem muzsikus – csak zseni.”
Fesztbaum Béla

“Seress Rezső azt vallotta magáról – természetesen dalban -, hogy csak “átutazó” itt a Földön. Átutazott, de itt maradt. Örökségként, mementóként, hangulatként, amitől ma is gazdagodhatunk lelkünkben. Ezt az érzést közvetíti ezen az estén nagy beleéléssel és alázattal. 

Szerkesztette és közreműködik: Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar

Belépődíj: 3.000 Ft, Kecskemét Kártyával 2.500 Ft

 

Hozzászólások