More

2018. június 14. 17:00

A Sauté Balett Iskola félévzáró vizsgaelőadása –  Csajkovszkij: Hattyúk tava című balettjéből részletek Benyovszki Fanni rendezésében  2018. június 14-én, csütörtökön 17.00 órakor a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban.

A tánciskola növendékei az eredeti Petipa által koreografált darabból fognak részleteket táncolni. Az első rész egy 20 perces blokk, melyben a gyönyörű hattyúlányok belépőjét, az Entrance-ot láthatják, benne a 4 kicsi és a 2 nagy hattyúval.  Odett variációkat táncol Tóbiás Csilla és Berta Lili.

A szünet után az előadás a báli jelenettel folytatódik, ahol a menyasszonyok táncát és karaktertáncokat adnak elő a lányok. Természetesen ebben a felvonásban megjelenik a fekete hattyú karaktere is. Az Odília variációkat Kristofóri Lilla, Hermkens Anna, Marozsi Lenke, Imregi Borka táncolják, a méltán híres fouetté en tournentokról ismert coda egyszerűsített változatát Veroszta Lilla táncolja. Ez a rész 40 perces lesz.

Az utolsó felvonásban, mely mind közül a legszebb, csodálatos, mozgalmas, érzelmekkel teli csoportos koreográfiák kerülnek bemutatásra. A hattyú halála variációt Friedrich Anna adja elő. Ez az utolsó rész szintén 20 perces terjedelmű. A darabban nem lesz jelen a szerelmi szál, csupán az érzelmek, a tánctechnika és a koreográfia utal erre.

A jegyek megvásárolhatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában 2500 Ft-ért.

A rendezők nagyon nagy szeretettel várják az érdeklődőket, természetesen a legkisebb nézőket is!

 

 

 

Hozzászólások