More

2018. április 10. 17:00

2018. február 12-én délután a Piarista Gimnázium Diákszínpada az iskolai farsangon bemutatta a Rohamivók c. musicalt. 2018. április 10-én, kedden 17.00 órai kezdettel a diáktársulat újra előadja a musicalt a Piarista Iskola dísztermében (Kecskemét, Piaristák tere 5.). 

Talán nem mindenki tudja, mit takar ez a kifejezés. Egyre nagyobb divattá válik a fiatalok körében az úgynevezett rohamivás (angolul: binge drinking), amely mögött a szándékos, gyors berúgás vágya áll. Általában úgy tartják, azért érdemes inni, mert jókedvre deríti a baráti társaságot, vagy egy kis italtól felszabadultabb lesz az ember, könnyedebbé válik a beszélgetés, javul a hangulat. De itt másról van szó: a rohamivók azért fogyasztanak sok alkoholt, hogy minél hamarabb lerészegedjenek, nem pedig a hangulat fokozása érdekében.

Az eredeti cél, hogy jól érezzék magukat, háttérbe szorul. A statisztikák azt mutatják, hogy a fiatal-, sőt gyermekkorúak körében is terjed a rohamivás, amelynek következtében sokan alkoholmérgezést szenvednek, s idegi-lelki eredetű vagy szervi betegség lép fel náluk. Mi lesz velük az ital és a drogok mérgező hatása folytán? Akár teljes sötétség is várhat rájuk. Mindenkivel megtörténhet a baj!

A történet egyszerű: egy fiú és egy lány kezdődő kapcsolatával kezdődik. Aztán egyszer csak feltűnik a „rossz” oldal, a banda, amely gátlástalan és hangos. A drogokat a díler szállítja, egy lány Zoé személyében, aki remekül testesíti meg a vagány, afféle félvilági nő alakját. A darabból persze a humor sem hiányzik!

A társulat fergeteges játékát –énekét – táncát a bemutatón a közönség sokszoros vastapssal jutalmazta, igazi felüdülést, szórakozást nyújtottak a diákok!

 

 

Hozzászólások