More

2019. november 18. 19:00

Kamara bérlet 2. előadása – Robert Thomas: Nyolc nő – a játékszín előadása 2019. november 18-án, hétfőn 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Robert Thomas francia drámaíró Nyolc nő című bűnügyi komédiájában nyolc remek színésznő játéka szinte garantálja a sikert, amit megkoronáz Korcsmáros György kitűnő rendezése.

A darab ugyanis a női lélek rejtelmeit boncolgatja, a nyolc nő egymás társaságában elfoglalt szerepét mutatja be. Egészen érdekes színházélményt ad a férfikarakter teljes hiánya a színpadon, ugyanis az egyetlen férfit, Marcelt egy pillanatra sem látjuk a színen, csak portréja díszeleg a nappali falán.

A történetben egy elegáns vidéki házban éppen karácsonyra készülődnek. A házvezetőnő lázasan díszíti a fenyőfát, a szobalány kávét készít, a levegőt szaloncukor-illat lengi be. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja.

A békés karácsonyi idillt azonban hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják első emeleti szobájában, késsel a hátában. A város több mint kilenc km-re fekszik, ráadásul egész éjjel havazott, az utak járhatatlanok. Mit tehet ilyenkor nyolc nő, aki a házban rekedt, és vajon ki lehet a gyilkos?

Mint minden jó krimiben, Robert Thomas vígjátékában is a végén, végül kiderül az igazság. Persze semmi sem az, aminek látszik… A szerző ugyanis zseniálisan bújtatja el a tragikomédiát az amatőr nyomozás útvesztőjébe. Szívből nevettet a váratlan fordulatokon, mégis könnyedén odahelyezi a nagyítóját az emberi természet felé, hogy általa tükröt tartson a néző elé.

Szereplők, a nyolc nő: Hernádi Judit, Lévay Viktória, Erdélyi Tímea, Dobó Kata, Pásztor Erzsi, Zsurzs Kati, Tóth Judit, Horváth Lili

Mindig velünk: Andai Györgyi

Rendező: Korcsmáros György

Belépődíj: 6.000 Ft

 

 

Hozzászólások