More

2019. április 7. 15:00

RÁADÁS – válogatás az Országos Diákszínjátszó Találkozón bemutatott kecskeméti diákszínjátszó programokból 2019. április 7-én, vasárnap  Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. Szeretettel várnak mindenkit a RÁADÁS-ra! A Fringe Fesztivál lezárása után megismétlik azokat a kecskeméti előadásaikat, melyekre a telt ház miatt sokan nem fértek be. Így szeretnének lehetőséget biztosítani mindenkinek, hogy megtekinthesse az idei produkciókat. Várnak mindenkit, aki kíváncsi a mai generáció gondolkodására, világképére és értékrendjére!

PROGRAM:

 • 15.00 -16.00 óra KatonásokFairyland – Helyszín: Ifjúsági Otthon – Moziterem
  Rendező: Sárosi Gábor
  Rendezőasszisztens: Rácz Annamária
  Szerző: Vörösmaty Mihály/Szabó Borbála

Nagyon király ez az új játék, a Fairyland! Mindenki tolja, olyan, mint a WOW, csak sokkal jobb a grafikája. Csongor is rajta lóg egész nap, Balgával a legjobb haverjával. Ám a 13-as pálya kapujánál elakadnak. Valami Tündét kell megmenteni, de közben meg kell fejteni a hármas utat, el kell jutni a Rákóczi 66-ba egy durva házibuliba, és ami a legkeményebb: meg kell őrizni a szerelmet.

 • 16.30 – 17.40 óra Kadásokk Tóték – Helyszín: Ifjúsági Otthon – Moziterem
  Rendező: Kecskés Dóra
  Rendezőasszisztens: Tóth Attila
  Technikus: Barcsik László

„Az istenek arra ítélték Sziszüphoszt, hogy egy sziklát görgessen szüntelen a hegy tetejére, ahonnan a kő mindannyiszor visszagurult a saját súlyától. Nincs szörnyűbb büntetés, mint a haszontalan és reménytelen munka. Gyötrődése hiábavaló, a szikla legurul majd, újra meg újra, az idők végeiglen. Ezt ő tudja, de hiába. Tóték abban a korban éltek, amikor csupán egy választás volt: lázadónak, vagy Sziszüphosznak lenni. Ha egy népet beletörődni tanít meg a sorsa, persze nehéz bűnösnek bélyegezni azt, aki a végkimerülésig folytatja a beletörődést. Ha igaz, hogy életünk a remény és reménytelenség ingajátéka, akkor maga a létezés nem abszurd, csak azzá válhatik, bizonyos helyzetekben, korszakokban, időpontokban. Amikor már reménytelenül cselekszünk, akkor az a cselekvés abszurd. A félelem az a közeg, melyben ez a változás lejátszódik.”

 • 18.15 – 19.00  óra Ifjú MorbidVérnász – Helyszín: Ifjúsági Otthon – Moziterem
  Rendezők: Sárosi Gábor és Rácz Annamária
  Szerző: Federico Garcia Lorca
  Zeneszerző: Pap Gábor
  Zenei felelős: Rácz Annamária
  Hold tánc koreográfia: Virág Ágnes
  Jelmez: Bársony Anna
  Egy steril, társadalmi szabályrendszer által korlátolt világból menekülünk az erdőbe, a természet rendjébe, a halál és a hold kietlen és hűvös magányába. A civilizáció feneketlenségéből, a kiszámítható és megfékezhetetlen végzet karmai közé.

Az előadásra jegyeket az Ifjúsági Otthon pénztárában lehet előre vásárolni, továbbá az előadások napján a helyszínen. A megvásárolt jegy mind a 3 előadásra érvényes.

Diákjegy: 900 Ft
Felnőtt jegy: 1.400 Ft
Támogatói jegy: 3.000 Ft

 

 

Hozzászólások