More

2019. november 21. 19:00

A Raoul Taburin című francia-belga vígjátékot, az Őszi Filmklub soron következő filmjét 2019. november 21-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatják a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Rendezte: Pierre Godeau. A film 89 perc hosszú.

Raoul Taburin mindent tud a biciklikről, ő a dél-francia kisváros, Saint Céron elismert és egyetlen biciklikereskedője. Van azonban egy titka: felnőtt létére segédkerekek nélkül nem tud kerékpározni, hiába próbálkozott egész életében újra és újra.

Egy nap a faluba költözik a fotográfus Hervé. A két férfi hamarosan összebarátkozik, Hervé pedig Raoult is szeretné lefényképezni biciklizés közben. Raoul mindenáron igyekszik elkerülni az alkalmat, s humorosabbnál humorosabb helyzetekbe kerülve próbálja leplezni a titkát.

Jean-Jacques Sempé, francia gyerekkönyv illusztrátor és karikaturista népszerű képregényének szórakoztató karaktereit Pierre Godeau vitte vászonra. A Raoul Taburin társforgatókönyvírója Guillaume Laurant (Elveszett gyermekek városa, Amélie csodálatos élete, Hosszú jegyesség).

A film főszerepét a francia film egyik legnagyobb sztárja, a többszörös díjnyertes Benoît Poelvoorde (Asterix az Olimpián, Coco Chanel, Finánc a pácban, Szabadúszók) alakítja. Mellette többek között a nemzetközileg elismert Suzanne Clément-et (Anyu, Így is, úgy is Laurence), mellettük Edouard Baer-t (Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés, Moliére, Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!) is láthatjuk ebben a szívmelengető családi vígjátékban.

Rendezte: Pierre Godeau
Szereplők: Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément, Grégory Gadebois, Victor Assié, Ilona Bachelier, Vincent Desagnat

A bérletek ára:
• 10-es bérlet 4.000 Ft,
• 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre)
Csak bérlettel látogatható! Bérletek még válthatók!

Támogató: NKA

 

 

Hozzászólások