More

2019. november 14. 19:00

Az Egy ország, egy király című francia-belga drámát, az Őszi Filmklub soron következő filmjét 2019. november 14-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatják a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Rendezte: Pierre Schöller. A film 121 perc hosszú.

A francia történelem egyik legturbulensebb időszaka kezdődött 1789-ben. Július 14-én a feldühödött tömeg elfoglalta a hírhedt börtönt, a Bastille-t, s ezzel kezdetét vette a francia forradalom. Az események pedig utóbb elsöpörték az uralkodót, XVI. Lajos királyt is. Az Egy ország, egy király a történelem nagyszabású megidézésére törekszik, a forradalom eseményeit 1789-93 között követi nyomon, és a forradalmárok szemszögéből mutatja be a történéseket. A történelmi figurák, mint Robespierre, Marat, Danton, Saint-Just éppúgy megjelennek a filmben, mint a szenvedély és szerelem, a forradalom látványos összecsapásai, valamint a politikai intrika.

Az Egy ország, egy király nagy költségvetésű történelmi film, amelynek világpremierje a világ legrégebbi filmfesztiválján, Velencében volt. Az alkotás az ’A’ kategóriás filmfesztivál hivatalos programjában szerepelt. A rendező Pierre Schoeller előző filmje, az Államérdekből Cannes-ban versenyzett, és elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját. Az Egy ország, egy király a nagyszabású francia történelmi filmek legjobb hagyományait követi. A film főbb szerepeiben olyan, nemzetközileg is jegyzett és elismert színészek szerepelnek, mint a kétszeres César-díjas Adéle Haenel (120 dobbanás percenként, Eközben Párizsban, Az ismeretlen lány), a César-díjas Louis Garrel (Ismael szellemei, Az én szerelmem) és a kétszeres César-díjas Gaspard Ulliel (Hosszú jegyesség, Hannibal ébredése, Párizs, szeretlek! Saint Laurent).

Rendezte: Pierre Schöller
Szereplők: Gaspard Ulliel, Adele Haenel, Olivier Gourmet, Louis Garrel, Izia Higelin, Noémie Lvovsky, Céline Sallette, Denis Lavant, Johan Libéreau, Andrzej Chyra, Laurent Lafitte, Stéphane De Groodt, Niels Schneider, Louis-Do de Lencquesaing

Bővebben www.hirosagora.hu/hiros-agora-filmklub-egy-orszag-egy-kiraly

A bérletek ára:

  • 10-es bérlet 4.000 Ft,
  • 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre)

Csak bérlettel látogatható! Bérletek még válthatók!

Támogató: NKA

 

 

Hozzászólások