More

2019. november 28. 19:00

A Curtiz című színes, magyar életrajzi drámát, történelmi filmet, az Őszi Filmklub soron következő filmjét 2019. november 28-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatják a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Rendezte: Topolánszky Tamás. A film 100 perc hosszú.

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. Világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtiz-t számos akadály elé állítják.

A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára. A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

Rendezte: Topolánszky Tamás

Szereplők: Barabás Nikolett, Bordán Lili, Declan Hannigan, Lengyel Ferenc, Dobos Evelin, Gyabronka József, Scott Alexander Young, Christopher Krieg, Rafael Feldman, Yan Feldman, Andrew Hefler

A bérletek ára:
• 10-es bérlet 4.000 Ft,
• 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre)

Támogató: NKA

 

 

Hozzászólások