More

2017. szeptember 30. 10:00

A Montázsmagazin ismét ÖRÖMFESTÉS-re hívja az alkotó művészeket és a festmények, a művészetek kedvelőit. Célja a város amatőr festőinek bemutatása. A meghívott festők a kecskeméti járókelők, nézelődők érdeklődése közepette festenek Kecskemét főterén.

A téma: Kecskeméti mozaikok. A művészek szabadon választott technikával dolgoznak, saját felszerelésüket használva. Közben jóízű beszélgetésbe is elegyedhetnek a nézelődő, kíváncsiskodó járókelőkkel. A festők hoznak magukkal egy-egy kész, bekeretezett képet, ezeket kiállítjuk a helyszínen. Ebben az évben a Liberté Kávéház teraszán verünk tanyát, rossz idő esetén pedig benn a Kávéház épületében folyik az Örömfestés.

Időpont: 2017. szeptember 30. szombat 10.00-16.00 óra között
Helyszín: Kecskemét, Kossuth tér, Liberté Kávéház

A nyitó és záró programunknak a főtéren lévő színpad ad otthont.

• A nyitó ceremóniánk 10.00 órakor kezdődik, ahol köszöntjük a művészeket. Énekel és cimbalmozik Ádám Blanka 10. osztályos tanuló (ÉZI).
• Majd kezdetét veszi a szabadtéri Örömfestés a város főterén.
• A záró ceremóniát délután 15.00 és 16.00 óra között rendezzük. Ez utóbbi keretében egy kis műsorral is kedveskedünk a város lakóinak. Zenél az OHIO Együttes, verset mondanak: Gyöngyösi Szabó Katalin, Kökény Éva és Szeli Sára. A műsor középpontjában a képzőművészet és a Város Napja áll.
Mák Kornél alpolgármester köszönti a jelenlévőket, és méltatja az amatőr művészek tevékenységét.
• Az Örömfestés szakmai mentora Dunszt István grafikus-festőművész lesz, aki tanácsokkal látja el az amatőr művészeket, emellett maga is fest vagy rajzol. A záró műsorban a nap szakmai értékelését adja.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre. Ha kedvelik a festészetet, és kíváncsiak, hogyan készül egy kép, álljanak meg a művészek mellett, lessék el, hogyan formálódik egy-egy alkotás.

 

Almási Zsuzsanna akvarellfestő, Weninger Endréné – Montázsmagazin

 

Hozzászólások