More

2020. február 17. 19:00

Filharmónia Kodály bérlet 3. előadása a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje Kecskeméten. Időpont: 2020. február 17-én, hétfőn 19.00 órakor. Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ. Az elmúlt két évtizedben a zenekar megújult, sokoldalúan látja el a nemzeti szimfonikus együttes feladatait. Megszólaltatja a megszokott repertoárból hiányzó fontos alkotásokat, megismerteti közönségével a közelmúlt és napjaink magyar zenéjét.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar vagy Nemzeti Filharmonikusok a Magyar Állami Hangversenyzenekarból alakult 1952-ben. Jogelődje az 1923-ban alapított Székesfővárosi Zenekar volt. Otthonuk a budapesti Művészetek Palotájában van. A zenekar a külföldi koncertpódiumok szívesen látott és megbecsült zenekara lett. Végülis komoly sikereket ért el Európa majd minden országában, továbbá az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban.

Ez igaz mind a közönség, mind a kritika körében. Számos hangfelvétel készül közreműködésükkel, amelyeket a hazai és a nemzetközi kritika is elismeréssel illet. A 2003-as New York-i hangversenyüket a ConcertoNet című komolyzenei lap az évad legjobb hangversenyének járó Lully-díjjal jutalmazta.

Kutas Dávid, Gál László, Rákos László, Maruzsa Tibor – kürt

Vezényel: Kovács János

Műsor:
• Schumann: Manfred – nyitány, op. 115.
• Schumann: Versenymű négy kürtre és zenekarra, F-dúr, op. 86.
• Schubert-Dohnányi: f-moll fantázia, D. 940
• Schubert: 4. c-moll („Tragikus”) szimfónia, D. 417

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS
www.filharmonia.hu

(Bővebb információt olvashat ITT: )

(A Montázsmagazinban olvashat a Filharmónia Kodály bérlet előző előadásairól.)

 

Hozzászólások