More

2018. június 24. 00:00

A Megbékélés útja a törékeny világban: zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében. Ezzel a címmel rendeznek konferenciát 2018. június 24. és 27. között Budapesten illetve Kecskeméten. A 4 napos rendezvénysorozaton a Nemzetközi Keresztény – Zsidó Tanács többek között a vallások közötti párbeszédre, a megbékélésre valamint egymás megértésére helyezi a hangsúlyt. 

A világ különböző pontjairól érkező több száz érdeklődő, teológiai és akadémiai előadásokat hallgathat majd. Napirendre kerülnek olyan aktuális kérdések is, mint a migráció vagy a muszlim népesség megjelenésének hatásai. A konferencia egyik szervezője Kecskemét, az Alföldi Régió vezető rabbija, aki szerint a keresztény-zsidó konferencia fő gondolata: összekapaszkodva, kéz a kézben megerősíteni egymást a párbeszédben. A rendezvénysorozat zárónyilatkozat elfogadásával zárul majd.

A „Megbékélés útja a törékeny világban: zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében”- című konferencia 4. napja Kecskeméten zajlik majd előadásokkal, műhelybeszélgetésekkel. A konferencia 2018.  június 27-ei, kecskeméti napján 10.00 órakor Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszönti a vendégeket. Majd a 11.00 órakor kezdődő Az ifjúsággal folytatott zsidó-keresztény és vallásközi párbeszéd lehetőségei: a fiatal szakemberek perspektívái című panelbeszélgetés dolgozza fel a konferencia témáját fiatalok szemszögéből. A beszélgetés moderátora dr. Róna Tamás lesz. A délután pedig magyar és angol nyelvű műhelymunkákkal folytatódik 14:30 órától.

 

 

Hozzászólások