More

2019. április 1. 15:00

FEDERICO GARCIA LORCA: VÉRNÁSZ – az Ifjú Morbid Színpad – diákszínjátszó kör középiskolások részére – előadása 2019. április 1-én, hétfőn 15.00 órai és 18.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. Az előadást Sárosi Gábor rendezte. A diákszínjátszó kör lehetőséget nyújt csoportos és egyéni tehetségfejlesztésre az előadóművészet iránt érdeklődők fiatalok részére.

A tragikus sorsú, de múlhatatlan emlékű Federico Garcia Lorca költészete a XX. század világirodalmának meghatározó része. Drámaíróként leghíresebb műve az 1936-ban született Vérnász című paraszttragédia, mely egy, a spanyol feudális-patriarchális társadalomban kibontakozó szerelem története.

Leonardo hiába járt éveken át gyönyörű választottjának ablaka alá az éj leple alatt, szerény anyagi körülményei miatt mégis más nőt volt kénytelen feleségül venni. Hajlékukban azonban ritka vendég a boldogság, mert a férfi szíve még mindig a lányé, aki szintén egy szerelmet nélkülöző menyegzőre készül. Szívük féltett titkát csak a Hold és a Halál ismeri… „Hosszú pengét, csillogót fen a hold a levegőben. Lesi a kés, hol lehet belőle véres fájdalom.”

Rendezte: Sárosi Gábor
Rendezőasszisztens: Rácz Annamária
Zeneszerző: Pap Gábor

Szereplők:

Anya – Török Edina,
Menyasszony – Somodi Hanna,
Anyós – Füleki Barbara,
Leonardo Felesége – Sinkó Renáta,
Cselédasszony – Cselóczki Viola,
Szomszédasszony – Sipos Laura,
Nyoszolyólányok – Kemenczés Léna, Bitter Dorka, Dergecz Mónika,
Leonardo – Konfár Benjámin,
Vőlegény – Krauter Dávid,
Menyasszony Apja – Kincses András Bence,
Hold – Bugyi Zsanett, Tombácz Kata, Kemenczés Léna, Bitter Dorka, Dergecz Mónika,
Halál – Kovács Áron,
Favágók – Csontos Tamás, Váradi Gergő, Keller-Wessl Klaus,
Vőfély – Farkas Gergő

Belépőjegy: Korrektúránál

 

 

Hozzászólások