More

2017. április 10. 09:30

Meghívó a Kodály Világa II. konferenciára 2017. április 10-én, hétfőn 9.30 és 15.00 óra között. Helyszín: Kecskemét, Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Kar, Kaszap utca 6-14. 711-es terem. A rendezvény címe: Komplex módszertan Kodály Zoltán zenei nevelési rendszere horizontján. 

„Mi, akik már megfelelő élettapasztalattal rendelkezünk, tudjuk, hogy milyen kincshez jutottunk hozzá Kodály Zoltán csodálatraméltó munkássága következtében. Erről szeretnénk évente tanúbizonyságot tenni. Szeretnénk felvállalni azt a “híd” szerepet, és erősíteni, ami kívánatos a professzionális zenészek és amatőrök között, Kecskemét városa és a kecskeméti kötődésű zenész társadalom, a Kodály-rajongók, valamint a Kodály tanítványok népes nemzetközi tábora és a támogatók lehetséges köre között.”- írja Csikai Ildikó, a Kodály Világa project egyik alapítója. 

Kodály Zoltán halálának 50. és születésének 135. évfordulója tiszteletére Kodály-emlékévet hirdetett a Magyar Kormány. Kodály Zoltán Kecskemét szülötte, azonban munkássága messze meghaladja nem csupán Magyarország, de Európa határait is. Ő nem csupán Kecskemét, nem csupán Magyarország “ügye”, hanem a világ zenei nevelésének egyik meghatározó alakja.

 

 

Hozzászólások