More

2017. november 14. 00:00

Országos online zenei játék 3. forduló – A Hírös Agóra Nonprofit Kft. KODÁLY NYOMÁBAN címmel a Kodály-év alkalmából országos játékot hirdet. Kiemelt szakmai partner a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

Együttműködő partnerek: az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Népművelők Egyesülete, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Kft., a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenepedagógiai Intézete.

3. forduló: 2017. november 14 – november 28.

A mozgás és a zene ősidők óta elválaszthatatlanok egymástól, s ugyanolyan szorosan kapcsolódik hozzájuk az irodalom és a képzőművészet. Kodály Zoltán a legnagyobb igényességgel választott verseket kórusművei alapjául: munkái a szöveg és a zene tökéletes illeszkedésének szép példái. Az 1920-as évek végén, ’30-as évek elején két híres táncot is komponált: előbb zongorára írta (1927), majd zenekarra dolgozta át (1929) a Marosszéki táncokat; a galántai élményeiből táplálkozó, zenekarra írt Galántai táncokat pedig 1933-ban mutatták be. A játék harmadik fordulójában két alkotó feladat közül választhattok. Készíthettek illusztrációt vagy rövid koreográfiát.

 

 

Hozzászólások